Izjava o obdelavi osebnih podatkov

Varovanje vaših osebnih podatkov in zasebnosti sta nam zelo pomembna. S tem obvestilom vas obveščamo o ravnanju z vašimi osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ("GDPR") in slovaškim zakonom o varstvu osebnih podatkov ("ZoOU").

1. Upravljavec, ki obdeluje osebne podatke

Upravljavec za obdelavo osebnih podatkov je:

Berlin Brands Group a.s.

s sedežem na Grösslingová 6-8, 811 09 Bratislava, Slovaška republika

ID: 46 895 680,

družba, vpisana v poslovni register Mestnega sodišča v Bratislavi III, oddelek Sro, vpisna številka 5640/B

("BBG" ali "mi").

Če nas želite kontaktirati v zvezi z varstvom osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate po e-pošti na naslovu: [email protected] ali pisno na naslov našega podjetja.

2. Osebni podatki

Osebni podatki so v zakonu opredeljeni kot vse informacije v zvezi z določeno ali določljivo fizično osebo, kar vključuje podatke, kot so ime in priimek, naslov, elektronski naslov in drugi podatki, ki jih je mogoče povezati z določeno fizično osebo.

3. Katere osebne podatke zbiramo in kako jih uporabljamo

3.1. Postopek nakupa

Naše podjetje upravlja spletno stran electronic-star.sk kot spletno tržnico in vam omogoča nakup blaga pri prodajalcih, ki niso naše podjetje. Prek našega spletnega mesta zagotavljamo postopke, povezane s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe, Za namen sklenitve kupoprodajne pogodbe med vami in prodajalcem zato zbiramo osebne podatke, potrebne za obdelavo naročila, in sicer ime in priimek, elektronski naslov, naslov, telefonsko številko. Te osebne podatke razkrijemo prodajalcu za namen obdelave naročila in izpolnjevanja drugih obveznosti iz kupoprodajne pogodbe.

3.2. Uporabniški račun

Če ustvarite osebni uporabniški račun, boste potrebovali ime, priimek, e-poštni naslov ter naslov in geslo. Vnos naslova ali telefonske številke ni obvezen in je namenjen lažji izvedbi morebitne kupoprodajne pogodbe in dostavi blaga. Uporabniškega računa ni mogoče vzpostaviti, če ste mlajši od 16 let. Shranjevanje osebnih podatkov se izvaja za čas trajanja vašega uporabniškega računa, ki ga lahko kadar koli prekličete.

3.3. Novice in prilagojena komunikacija

Če ste se naročili na naše novice in sporočila SMS, uporabljamo podatke, ki ste jih vnesli, za redno pošiljanje novic in sporočil SMS v skladu z vašim soglasjem. Poleg tega zbiramo, obdelujemo in uporabljamo informacije o glasilu (ime glasila, kategorija glasila, čas pošiljanja in čas odpiranja) in o tem, kdaj ste kliknili na določeno povezavo v glasilu, da vam lahko pošljemo prilagojeno oglaševanje in ponudbe. Podatke, ki jih vnesete, in podatke o vašem uporabniškem računu uporabljamo, da vam predstavimo posamezne ponudbe in oglaševanje. Če ne želite prejemati novic ali SMS sporočil, kliknite povezavo za odjavo v svojem e-poštnem predalu ali nam pošljite sporočilo na naslov [email protected].

3.4. Podatki pri uporabi spletnega mesta

Naš spletni strežnik shranjuje podatke o dostopu do našega spletnega mesta (brez osebnih podatkov) v dnevniške podatke, tako imenovane dnevniške datoteke. Shranjeni so naslednji podatki: datum in čas dostopa, ime in URL zahtevanih podatkov, informacije o tem, ali je bila zahteva uspešna, identifikacijski podatki uporabljenega brskalnika, operacijskega sistema in spletnega mesta, s katerega je bil opravljen dostop. Ti podatki so potrebni za uporabo spletnega mesta (vzpostavitev povezave, prenos podatkov). Te podatke shranjujemo zaradi varnosti naših sistemov, tehničnega upravljanja naše omrežne infrastrukture in optimizacije naših storitev.

4. Za kaj uporabljamo osebne podatke in kako dolgo jih hranimo

4.1. Nameni obdelave

Zato vaše osebne podatke obdelujemo na naslednji način:

 • za namen vodenja postopka nakupa (potrebno za izvedbo pogodbe / člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov);
 • za upravljanje vašega uporabniškega računa, če ste ga ustvarili (potrebno za izvajanje pogodbe / člen 6(1)(b) SUVP);
 • za namene pošiljanja anket o zadovoljstvu s storitvami, ki jih zagotavljamo prek našega spletnega mesta, razen če ste se od njihovega prejemanja odjavili prek povezave za odjavo v ustreznem e-poštnem sporočilu ali prek e-pošte, poslane na naslov [email protected] (potrebno za namene naših zakonitih interesov / člen 6(1)(f) SUVP);
 • za namene pošiljanja novic in drugih tržnih sporočil, zlasti individualnih priporočil (na podlagi danega soglasja / člen 6(1)(a) SUVP);
 • za namen obravnavanja zahtev javnih in drugih organov v zvezi z izvajanjem njihovih pooblastil (potrebno za izpolnitev pravne obveznosti / člen 6(1)(c) SUVP);
 • za namen izpolnjevanja naših davčnih in računovodskih obveznosti (potrebno za izpolnjevanje zakonskih obveznosti / člen 6(1)(c) SUVP);
 • za zagotavljanje varnosti opravljenih storitev (potrebno za namene naših zakonitih interesov/člena. 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov);
 • v postopkih pred vladnimi in drugimi organi, ki nadzorujejo naše dejavnosti, za uveljavljanje zahtevkov proti nam in za obrambo pred zahtevki, vloženimi proti nam (potrebno za namene naših zakonitih interesov/čl. 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

  4.2. Hramba osebnih podatkov

  Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena obdelave. Osebne podatke v zvezi z vašim uporabniškim računom torej hranimo, dokler imate vzpostavljen račun, saj so potrebni, da lahko račun upravljamo za vas.

  V nekaterih primerih je obdobje hrambe osebnih podatkov določeno v skladu z roki, določenimi v veljavni zakonodaji (zlasti obdobja hrambe za poslovne ali davčne namene). V primerih, ko je bila prek našega spletnega mesta sklenjena kupoprodajna pogodba, hranimo osebne podatke za obdobje, v katerem je mogoče uveljavljati pravne zahtevke v zvezi s sklenitvijo pogodbe.

  Če vaše osebne podatke uporabljamo za pošiljanje komercialnih sporočil na vaš e-poštni naslov ali v drugih primerih, ko ste nam dali soglasje, bomo te podatke hranili, dokler soglasja ne prekličete. Kadar vaše podatke uporabljamo na podlagi našega zakonitega interesa, jih obdelujemo, dokler razlog za obdelavo ne preneha veljati.

  Po izteku obdobja hrambe se osebni podatki samodejno uničijo. Vendar pa na splošno velja, da tudi če eden od razlogov za obdelavo preneha veljati, to ne pomeni nujno, da bomo prenehali hraniti vaše osebne podatke. To pa zato, ker lahko in včasih moramo te osebne podatke obdelovati za drug namen z drugačno pravno podlago.

  5. Razkritje podatkov tretjim osebam

  Ker se naše spletno mesto uporablja za prodajo s strani tretjih oseb, osebne podatke, povezane s prodajo, razkrijemo prodajalcem, ki delujejo kot neodvisni upravljavci in nadalje obdelujejo osebne podatke v zvezi s kupoprodajno pogodbo, ki ste jo sklenili, ter za druge namene in pod pogoji, ki jih sami določijo. Hkrati lahko prodajalci vaše osebne podatke razkrijejo tretjim osebam - drugim prejemnikom - logističnim podjetjem ali ponudnikom plačilnih storitev.

  Izključni prodajalec je trenutno Chal-Tec GmbH, s sedežem na Wallstraße , D- 10179 Berlin, Zvezna republika Nemčija, poslovni register: HRB 98898, okrožno sodišče Charlottenburg (Berlin), V zvezi s kupoprodajnimi pogodbami, sklenjenimi s Chal-Tec GmbH, vas obveščamo, da naše podjetje kot njen zastopnik obdeluje vaše osebne podatke pri obravnavi storitev za stranke in obravnavi zahtevkov v zvezi z izvajanjem kupoprodajne pogodbe z vami.

  Z izjemo trgovcev osebne podatke razkrijemo v naslednjih primerih:

 • Za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, vladnih in drugih zahtev, za uveljavljanje ali obrambo zahtevkov ali postopkov, kadar drugi uveljavljajo zahtevke proti nam, pri čemer so kategorije tretjih oseb, ki jim razkrijemo osebne podatke iz teh razlogov, na primer sodišča, vladni in drugi organi, pristojni za izvajanje nadzora nad našimi dejavnostmi, za reševanje sporov ali izvrševanje sodb, ali naši pravni in računovodski svetovalci ter revizorji.
 • Vaše osebne podatke hranijo nekateri naši dobavitelji, ki jih obdelujejo za nas, po naših navodilih in v skladu s tem dokumentom. Pri tem upoštevajo vse potrebne varnostne, tehnične in organizacijske ukrepe, da vašim osebnim podatkom zagotovijo potrebno zaščito. To so naslednje kategorije prejemnikov, zlasti ponudniki storitev tehnične ali računalniške infrastrukture (vključno z družbo Chal-Tec GmbH), ponudniki storitev IT, razvijalci naših programskih aplikacij in ponudniki storitev spletnih pisarniških aplikacij.
 • Sodelujemo tudi s partnerji, ki nam zagotavljajo analitične in oglaševalske storitve. Te nam omogočajo, da bolje razumemo, kako uporabniki uporabljajo naše spletno mesto, umeščamo naše oglaševanje na splet in merimo njegovo uspešnost.
 • 6. Varnost osebnih podatkov

  Prizadevamo si, da osebne podatke obdelujemo v skladu z vsemi potrebnimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi tako, da so zaščiteni in predvsem nedostopni nepooblaščenim osebam. V zvezi s tem izrecno poudarjamo, da pri komuniciranju po elektronski pošti ni mogoče zagotoviti popolne varnosti podatkov. Za zaupne informacije zato priporočamo dostavo po pošti.

  Da bi kar najbolje zaščitili uporabniške podatke pred naključno ali namerno manipulacijo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb, smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki jih nenehno optimiziramo v skladu s tehnološkim napredkom.

  7. Prenos v tretje države

  Vaših osebnih podatkov ne prenašamo v tretje države zunaj EU. Vendar pa nekateri partnerji, s katerimi sodelujemo pri obdelavi osebnih podatkov, izvajajo take prenose, zlasti v ZDA, za katere Komisija ni izdala sklepa o ustreznosti. Zato je predpogoj za prenos v ZDA vaše soglasje ali izpolnjevanje drugih zahtev GDPR. Za več informacij se obrnite na nas na naslov [email protected].

  8. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

  V zvezi z osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas, imate v skladu z veljavno zakonodajo naslednje pravice:

 • Svojo privolitev za obdelavo podatkov imate pravico kadar koli preklicati z učinkom za prihodnost (člen 7(3) GDPR).
 • Od nas imate pravico zahtevati potrditev, katere osebne podatke v zvezi z vami obdelujemo (člen 15 GDPR).
 • Imate pravico zahtevati popravek ali izbris svojih osebnih podatkov (člena 16 in 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov).
 • V primeru nedopustne obdelave imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov (člen 18 GDPR).
 • Če je prišlo do popravka, izbrisa ali omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravico, da o tem obvestite vse prejemnike, ki so jim bili razkriti vaši osebni podatki (člen 19 GDPR).
 • Pravico imate, da osebne podatke, ki se nanašajo na vas in smo jih zbrali na podlagi pogodbe ali privolitve, prejmete v strukturirani obliki, prav tako imate pravico, da te podatke na vašo zahtevo posredujemo tretji osebi (člen 20 GDPR).
 • V določenih primerih imate pravico, da ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov (člen 21 GDPR).
 • V primeru vprašanj o zbiranju, obdelavi ali uporabi vaših osebnih podatkov, v zvezi s potrditvijo, popravkom, omejitvijo obdelave ali izbrisom osebnih podatkov, pa tudi v primeru umika dane privolitve ali ugovora zoper določeno obdelavo osebnih podatkov, se obrnite na nas ali nam pišite na naslov iz točke 1.

  Če menite, da naše podjetje z obdelavo vaših osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo o varstvu podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri našem glavnem nadzornem organu - Uradu za varstvo osebnih podatkov Slovaške republike, katerega kontaktne podatke najdete tukaj.

  9. Seznam piškotkov

  Prijava
  Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
  Vnesite vsaj 6 znakov ali več
  Prijava
  Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
  Vnesite vsaj 6 znakov ali več