Ožemalniki

Izberite
Razvrsti po
12 Rezultat za "Ožemalniki"
Filter in razvrščanje
Ožemalniki

Nakup sokovnik poceni na spletu

Za okusne sadne sokove ali zelene smoothije: sokovnik sodi v vsako dobro gospodinjstvo. Kaj je pomembno pri nakupu sokovnika? Kateri modeli obstajajo in za kaj so najprimernejši? Potopite se v neverjetni svet sokov in poiščite odgovore na nekatera pogosta vprašanja.

Kakšne sisteme sokovnikov poznamo?

Sokovniki se razlikujejo predvsem po posebni tehnologiji. Nekatere kuhinje imajo navpične sokovnike s centrifugalnim sistemom. Sok se izloča s centrifugiranjem. Vendar se zaradi segrevanja soka med postopkom ožemanja njegova kakovost poslabša. Posledica tega je izguba pomembnih hranilnih snovi.

Veliko boljši so počasni sokovniki z vodoravnim gibanjem svedra, ki se počasi vrti. Tako stisnjeni sokovi ohranijo bogastvo vitaminov. Na voljo so tudi sokovniki z vertikalno vrtljivimi svedri. Za tiste, ki se jim mudi, imajo to prednost, da iztisnejo več soka hitreje kot vodoravne naprave.

Za stiskanje večjih količin sadja so na voljo stroji, ki delujejo z vodnim pritiskom. Takšni sokovniki za jabolka niso več pravi kuhinjski aparati. Priročno jih je uporabljati na prostem v bližini vodovodnega priključka. Druga vrsta sokovnika je parni sokovnik. S parnim segrevanjem, ki mu sledi sterilizacija, nastanejo sokovi z dolgim rokom trajanja.

Sveži sok ali sok v pločevinki: za katere stroje so najprimernejši

Applebee iz podjetja Klarstein prinaša sladkost v vaše življenje. S pomočjo pare iz jagodičevja in sadja naredi žele, kompot ali sok. Zaradi segrevanja in naknadne sterilizacije lahko izdelke hranite več mesecev. Sokovnik Klarstein Bella Elegance s horizontalno vrtljivim svedrom je počasen sokovnik za sadje, zelenjavo, liste, zelišča in oreščke. Z njim lahko pripravite sadne sokove ali smoothije vseh odtenkov.

Sokovnik Fruitberry podjetja Klarstein spada v kategorijo počasnih sokovnikov z navpičnim vijačnim stiskalnikom. Za sveže sokove iz sadja, zelenjave, listov, zelišč ali oreščkov. Sadni punč iz podjetja Waldbeck deluje s pritiskom vode. Primeren je kot sokovnik za grozdje ali jabolka.

Kupite pravi sokovnik

Če želite redno ožemati večje količine pečkatega sadja ali grozdja, je Fruit Punch dobra izbira. Če želite sokove z daljšim rokom trajanja, kupite Klarsteinov Applebee. Če iščete sveže, visokokakovostne sokove, ki vsebujejo čim več hranilnih snovi, vam priporočamo, da izberete Klarstein Fruitberry ali Bella Elegance.

Pogosto zastavljena vprašanja o sokovnikih

Kaj vse je mogoče predelati s sokovnikom?

Z njim lahko stisnete sadje, zelenjavo, zeleno listje in oreščke, namočene v vodi.

Katere vrste naprav so najboljše?

To je odvisno od tega, kakšne vrste sokov želite proizvajati, v kakšni količini, hitrosti in kakovosti. Horizontalni počasni sokovniki so najbolj vsestranski. Zaradi nizke hitrosti vijačne stiskalnice sok iztisnejo bolj nežno kot druge stiskalnice. Poleg tega lahko obdelujejo vse običajne materiale za stiskanje, so tihi in zagotavljajo optimalen izplen soka. Vendar so zaradi vodoravne zasnove v kuhinji zavzele več prostora.

Zakaj je število obratov tako pomembno pri proizvodnji sokov?

Počasnejša kot je hitrost, bolj gladek je proces ožemanja. Sok se komaj segreje. S tem se ohranijo dragoceni vitamini in druga hranila.

Ali lahko posamezne dele pomivate v pomivalnem stroju?

Ne. Ne glede na to, ali so izdelani iz plastike ali kovine, je posamezne dele vedno priporočljivo očistiti ročno, da jih zaščitite. Napravo namestite v skladu z navodili za uporabo.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več