Peči za pice

Kulinarična raznolikost s pečjo za pico za dom

V naši lastni peči za pico lahko kadar koli pripravite okusne italijanske specialitete. Pico lahko obložite po svojem okusu in uživate v hrustljavi podlagi s sočnimi dodatki. Peči za pico so na voljo v različnih izvedbah, ki ustrezajo posameznim prostorskim zahtevam in željam. Njihova skupna značilnost je optimalen razvoj in porazdelitev toplote na pici, tako da je ta vsaj tako dobra kot v vaši najljubši italijanski restavraciji. Odvisno od modela lahko v pečici za pico pripravite tudi druge kulinarične dobrote.

Drugačna konstrukcija in žganje

Glede na velikost in vrsto zgorevanja lahko pečico za pico uporabljate na vrtu, terasi, v stanovanju ali na balkonu: če je pečica za pico električna, je dovolj, če je v bližini električni priključek. Pečico za pico, ki deluje na plin, lahko uporabljate enako prilagodljivo. Če nimate veliko prostora, lahko mini pečico za pico postavite na mizo ali na prosto polico v kuhinji.

Vrtna peč za pico lahko deluje na drva, premog ali pelete in vam omogoča edinstveno doživetje na prostem. Konstrukcije so posebej zasnovane za varno delo z gorljivimi materiali. Pri pečici za pico, ki deluje na plin, potrebujete le plinsko jeklenko, ki jo napaja. Pečica za pico, ki se napaja iz električnega omrežja, zahteva najmanj truda. Ne morete je uporabljati v mokrem vremenu kot peči na drva, pelete ali plin na vrtu. Namesto tega lahko dogodek kadar koli prestavite v zaprte prostore.

Možnosti priprave s pečico za pico za domačo uporabo

Kaj vaša pečica za pico zmore in za kaj je primerna, je odvisno od njene opreme. Mini pečica za pico je idealna za hitro in enostavno pripravo okusnih majhnih pic za vso družino ali prijatelje. Druge različice so opremljene s kamnom za pico kot italijanske in imajo tudi rešetko ali vložke za žar, ki zagotavljajo najboljše pogoje za peko mesa, rib in zelenjave. S pravo opremo lahko spečete tudi kruh in pecivo. Zunanja peč na drva, ki je primerna tudi za dušenje in dimljenje, vam ponuja posebno raznolikost.

Nakup pečice za pico - prava izbira

Najpomembnejša merila pri odločanju so velikost in teža pečice za pico ter vrsta žganja, odvisno od vaših individualnih okoliščin in želja. Izberite model z električnim ali plinskim priključkom ali pečjo na drva ali pelete. Večje zunanje peči z dimnikom so idealne za uporabo na vrtu, kompaktnejše električne ali plinske modele pa lahko postavite na stabilno mizo. Pomembno je tudi, da opremo prilagodite svojim potrebam glede možnosti uporabe.

Pogosto zastavljena vprašanja o pečeh za pico in strojih za testenine

Kaj lahko pripravim v pečici za pico?

Peči za pico so glede na opremo posebej namenjene pripravi pice ali pa se lahko uporabljajo kot vsestranske zunanje kuhinje.

Kako je s streljanjem/dobavo energije?

Izbirate lahko med električnimi, plinskimi, lesnimi pečmi ali pečmi na pelete.

Ali lahko pico pripravim v svojem stanovanju?

Kompaktnejši model z električnim ali plinskim priključkom se lahko uporablja tudi v zaprtih prostorih.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več