Čistilniki zraka in razvlažilniki

Nakup čistilnika zraka

Onesnaženje s hišnim prahom in cvetnim prahom ni le neprijetno, ampak je tudi gojišče bakterij, zato je lahko škodljivo za zdravje. Vendar pa nakup čistilnika zraka ni smiseln le za alergike. Preberite, kako te naprave delujejo, kakšne so razlike med njimi in kakšne funkcije imajo.

Čistilnik zraka - kakšne so njegove prednosti

Prah je prisoten v vsakem domu, a ko se izmakne nadzoru, lahko se pojavijo zdravstvene težave, na primer težave z dihanjem. Zlasti alergiki so občutljivi na alergene, ki jih vsebuje hišni prah. Čistilniki zraka lahko iz zraka v prostoru filtrirajo delce umazanije. Možne izpostavljenosti vključujejo:

 • Drobni in gospodinjski prah

 • Cvetni prah

 • Spore plesni

 • Aerosoli, okuženi z virusi

 • Škodljivi delci iz pohištva

 • Aldehidi ali ogljikovodiki

Glavni namen čistilnika zraka je izboljšati kakovost zraka v prostoru. To je še posebej koristno za astmatike in alergike. Napravo lahko uporabljajo za blaženje svojih simptomov. Gospodinjski zračni filter je uporaben tudi na območjih z zelo onesnaženim zrakom.

Različne vrste in slogi čistilnikov zraka

Čistilniki zraka v prostoru skupaj z vlažilniki zraka so pomembni izdelki za zdravje in dobro počutje. Način delovanja lahko enostavno razložimo: enote so sestavljene iz filtracijskega sistema. Predfilter odstrani iz zraka v prostoru grobe delce, kot so na primer vlakna. Vlakneni filter, ki je običajno visoko učinkovit HEPA filter, odstranjuje droben prah, cvetni prah in majhne delce. Tretji element je običajno filter z aktivnim ogljem. Ta filter absorbira na primer neprijetne vonjave.

HEPA čistilniki delujejo s pomočjo visoko učinkovitega filtra delcev, ki zelo učinkovito odstranjuje škodljive, tudi majhne delce in vonjave. HEPA filtri prepuščajo zrak skozi fino mrežo, ki zadrži škodljive delce. Gre za optimalne čistilnike zraka proti prahu. Obstajajo tudi HEPA filtri, ki lahko filtrirajo aerosole in viruse.

Ionizatorji čistijo zrak s širjenjem ionov in obogatitvijo suspendiranih snovi. Delci onesnaževal, ki se povečajo in se spustijo na tla, se pritegnejo k enoti. Ozon, ki nastaja med delovanjem, deluje antibakterijsko in uničuje številne viruse. Sobe s cigaretnim dimom in otroške sobe ne čistite z ionizatorjem.

Čistilniki z aktivnim ogljem, pogosto v kombinaciji s HEPA filtrom, zajamejo tudi majhne delce, ki jih običajni filtri ne morejo zajeti. Odstranjujejo neprijetne vonjave, razgrajujejo škodljive pline in so idealni za alergike.

Čistilniki zraka z vodo čistijo zrak v prostoru in vežejo prah.

Nakup čistilnikov zraka - imate možnost izbire

Naprave iz zraka odstranijo tudi najmanjše delce. To zagotavlja higienično kakovost zraka. V razpoložljivem programu lahko vsakdo najde ustrezen model. Idealna je kombinacija zgoraj navedene opreme in delovnih metod, ki združujejo prednosti. Med njimi sta na primer čistilnik 3 v 1 z ionizatorjem, ventilatorjem in UV sterilizatorjem ali naprava Vita Pure 5 v 1. Preverite tudi posebne funkcije, na primer:

 • kontrolne luči

 • Različni načini delovanja

 • Sterilizacija z UV-žarki, ki zmanjšuje pojavnost bakterij do 97,6 %

 • Funkcija ventilatorja, ki povečuje učinkovitost čiščenja zraka

 • LED diode stanja

 • Aroma difuzor

POGOSTA VPRAŠANJA

Za koga so čistilniki primerni?

Onesnaženost z drobnim prahom je težava za vse nas, ne le za alergike in astmatike. Zato je smiselno kupiti čistilnik zraka, ki filtrira delce iz zraka.

Kako delujejo čistilniki zraka?

Enote običajno združujejo različne vrste filtrov, kot so predfiltri, filtri z aktivnim ogljem in HEPA filtri. Zlasti ti so zelo učinkoviti in ne prepuščajo niti najmanjših delcev.

Na kaj se moramo osredotočiti pri nakupu?

Učinkovitost, s katero naprava odstranjuje prah in druge delce, je odvisna od velikosti prostora. Za večje prostore so na voljo modeli z močnejšim filtrom in ventilatorjem. Pred nakupom preverite zmogljivost in pretok.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več