Namizni tenis, Ping pong

Izberite
Razvrsti po
2 Rezultat za "Namizni tenis, Ping pong"
Filter in razvrščanje
Namizni tenis, Ping pong

Miza za namizni tenis - popolna kombinacija športa in zabave

Namizni tenis je že od nekdaj eden najbolj priljubljenih športov z žogo, ki navdušuje tako otroke kot odrasle. V preteklosti so ga igrali le v krajih, kjer je bila na voljo miza za namizni tenis, danes pa lahko vsakdo kupi svojo mizo in si jo sestavi doma.

Notranji ali zunanji

Obstaja veliko različnih vrst miz za namizni tenis, ki se razlikujejo po materialu in dimenzijah. Če želite kupiti mizo za namizni tenis, vnaprej razmislite, kam jo želite postaviti. Če je plošča izpostavljena vremenskim vplivom, morate izbrati zunanji model. Ti so običajno izdelani iz melaminske smole ali aluminijastih kompozitnih plošč ter so odporni na temperaturna nihanja in vlago. Lahko jih shranite tudi pod nadstreškom ali v garaži. Fine iverne plošče, ki so bolj občutljive na vlago, se običajno uporabljajo v notranjih prostorih. Seveda lahko zunanjo ploščo postavite tudi v zaprtih prostorih.

Tekmovanje ali prosti čas

Tekmovalne mize morajo izpolnjevati drugačne zahteve kot rekreativne mize. Zato morate razmisliti tudi o tem, kako boste mizo za namizni tenis uporabljali. Za tekmovalne mize so predpisane določene dimenzije. Za pridobitev odobritve ITTF mora biti plošča debela vsaj 25 mm. Za rekreativne športe zadostujejo tudi preprostejši modeli. Vendar sta igranje in kakovost odboja odvisna tudi od kakovosti deske. To morate upoštevati pri nakupu.

Praktična funkcija - zložljiva miza za namizni tenis

Pogosto v hiši ni dovolj prostora za stalno postavitev mize za namizni tenis. V tem primeru lahko kupite mizo, ki jo lahko po igranju enostavno zložite in shranite, da prihranite prostor. Zložljive plošče so enako stabilne. V večini primerov je mogoče višino nog prilagoditi, da se zagotovi zadostna stabilnost.

Miza za namizni tenis za zdravje

Namizni tenis ni le zabava, temveč tudi učinkovit šport, ki ga npr. v klubih v Nemčiji igra več kot 550 000 ljudi. To ima nešteto pozitivnih vidikov, od splošne obremenitve mišic celotnega telesa brez večjega tveganja za poškodbe do krepitve psihomotoričnih sposobnosti, koncentracije in refleksov. To lahko otroci dobro razvijejo že v zgodnjem otroštvu z namiznim tenisom. Starejši ljudje lahko preprečijo bolezni, kot sta Alzheimerjeva bolezen ali demenca, saj igranje namiznega tenisa zahteva stalno usklajevanje med mišično-skeletnim sistemom in možgani. Poleg tega se krepi srce in ožilje, saj ste nenehno v gibanju.

Miza za ping pong krepi prijateljstvo

Namizni tenis, pogosto imenovan ping pong, je odličen šport za druženje, spoznavanje in sklepanje pravih prijateljstev. To lahko počnete doma z lastno mizo za namizni tenis. Povabite prijatelje in odigrajte svoj mali turnir v namiznem tenisu. V različnih oblikah igre lahko igrate v paru ali z več igralci.

Ali ste vedeli, da obstaja razlika med namiznim tenisom in ping-pongom? Pri ping-pongu je metoda štetja nekoliko drugačna in uporabljajo se loparji za ping-pong. Od klasičnih loparjev za namizni tenis se razlikujejo po tem, da nimajo gumirane površine. Igra se igra na golem lesu, kvečjemu premazanem z brusnim papirjem. Vsi igralci imajo enak lopar. Zaradi pomanjkanja gume udarci nimajo tolikšne rotacije in hitrosti. Zaradi tega je igra mirnejša, tj. lahka igra ping in pong. Toda ne glede na to, ali gre za pingpong ali namizni tenis, potrebujete mizo za namizni tenis za oba načina igranja.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več