WC deske

Izberite
Razvrsti po
13 Rezultat za "WC deske"
Filter in razvrščanje
WC deske

Straniščna deska - naj bo udobna in elegantna

Straniščna deska je nujna, vendar to ne pomeni, da moramo pri izbiri izbrati ""prvo najboljšo"". Obstajajo razlike, saj je poleg klasičnega belega plastičnega straniščnega sedeža na voljo še veliko drugih različic - nekatere med njimi imajo resnično praktične dodatke in funkcije.

Vrste in materiali straniščne školjke

Njegova funkcija ostaja enaka ne glede na izbiro materiala: straniščna školjka preprečuje, da bi sedeli na hladni in neprijetni keramični plošči pravega stranišča, poleg tega preprečuje širjenje bakterij in zagotavlja večjo površino za sedenje kot stranišče samo. Poleg tega so lopute zasnovane tako, da jih ne poškodujejo niti močna čistila - navsezadnje morata biti kopalnica in stranišče vedno čista in higienična.

Glavna značilnost straniščnega pokrova je material, iz katerega je izdelan. Material ni pomemben le za videz, temveč tudi za trpežnost in občutek na koži. Klasični poceni modeli so izdelani iz plastike, večinoma iz polipropilena. So odporni na praske, poceni in nikakor niso slaba rešitev.

Kupite lahko tudi prevleke za straniščno školjko iz duroplastike. So izjemno robustni in na otip spominjajo na steklo, vendar so seveda odporni proti razbitju. Pokrovi iz duroplastike so odporni proti praskam in udarcem ter agresivnim čistilom. Tisti, ki imajo radi bolj naraven videz, lahko razmislijo o sedežih iz MDF ali lesa. Izžarevajo naraven videz in so toplejši na koži. Vendar pa je treba zlasti pri lesu nemudoma upoštevati navodila proizvajalca za nego in čiščenje.

Nekoliko bolj glamurozni so straniščni sedeži iz akrila ali poliresina. Jedro iz MDF običajno obdaja akril. Za razliko od lesenih tkanin pa je akril mogoče potiskati - tako lahko proizvajalec svoj sedež okrasi z elegantnim motivom. Prednost modelov iz poliresina je, da lahko vanje vstavite oblike in majhne predmete, na primer školjke.

To so lastnosti, ki jih morate iskati pri nakupu straniščnega pokrova

Barva in oblika morata seveda ustrezati vašemu okusu in videzu kopalnice. Klop s samodejnim spuščanjem je zelo praktičen, saj se pokrov vedno počasi samodejno spusti, tako da se ne odpira glasno. To je veliko vredno, vsaj v gospodinjstvu z majhnimi otroki. Tudi dimenzije straniščnega pokrova niso standardizirane, zato se morate prepričati, da se pokrov prilega straniščnemu sedežu in da nič ne štrli ven ali ni prekratek. Vendar je večina valilnic velika približno 35 x 41 do 38 x 48 cm. Nekateri posebni modeli imajo vgrajeno tudi funkcijo pranja s priključkom za vodo, funkcijo ogrevanja ali na primer osvetlitev LED za nočno uporabo stranišča.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kateri straniščni pokrov kupiti za kopalnico za goste?

Za kopalnico za goste je dobra izbira straniščna školjka s tihim zapiranjem, saj vaši gostje včasih ne posvečajo toliko pozornosti pokrovu kot vi. Poleg tega je včasih za kopalnico za goste priporočljiv poceni model.

Kaj je klasična straniščna školjka?

Klasično so takšni sedeži bele barve, mat ali sijajne, kar je odvisno tudi od materiala. Sodobne lopute uporabljajo čudovite motive ali posebne materiale, kot je les. Vendar pa je pri čiščenju potrebno previdno ravnanje.

Kako pravilno odstraniti stare straniščne školjke?

Stari straniščni sedeži se odlagajo v zabojnik za preostale odpadke. Najbolje je, da jih zaprete v nepredušno vrečko. Če živite v najemniškem stanovanju, ga lahko shranite tudi zato, da lahko ob izselitvi vzamete svoj pokrov, najemodajalčev model pa namestite nazaj.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več