Rjuhe

Izberite
Razvrsti po
37 Rezultat za "Rjuhe"
Filter in razvrščanje
Rjuhe

Nakup prilegajočih se rjuh: kaj je pomembno

Dobro prilegajoča se rjuha je skupaj z ležiščem osnova za miren spanec. Če je prevelika in drseča ali iz neudobnega materiala, vas lahko prikrajša za spanec. Zato se prepričajte, da se velikost rjuhe popolnoma prilega vaši vzmetnici in da je tkanina čim bolj prijazna do kože. Tukaj boste dobili pregled najpogostejših velikosti prilegajočih se rjuh in izvedeli, katera merila so pomembna pri nakupu.

Katere velikosti jogi rjuh so na voljo?

Napenjalne rjuhe so na voljo za enojne in zakonske postelje. Nemška standardna velikost za enojne postelje je prilegajoča se rjuha 90x200 (v centimetrih) Za ožje zakonske postelje so primerne rjuhe 140x200, za zakonske postelje pa rjuha 180x200. Poleg tega so na voljo tudi velikosti 160x200 ali 190x220 za zakonske postelje. Slednje se upošteva pri večjih zakonskih posteljah.

Pomembno opozorilo: Te rjuhe so običajno primerne za vzmetnico z višino od 25 do 30 cm. Če spite na višjem ležišču, morate poskrbeti za pravilne dimenzije. Če se rjuha ne prilega popolnoma, se lahko zlahka odgrne od ležišča in ponoči zdrsne z njega.

Za kaj so potrebne tesno prilegajoče se rjuhe?

Prevleka je opremljena z elastičnim pasom, tako da jo je zelo enostavno potegniti čez ležišče in se ob pravilni velikosti tudi optimalno drži. Všita elastika je lahko v celoti po celotnem obodu ali samo v štirih vogalih. Prednost obodnega elastičnega jermena je, da zagotavlja ustrezno napenjalno silo v vseh smereh. V nasprotju s tem se elastični material v štirih vogalih lažje zmečka.

Prevleka se uporablja predvsem za zaščito ležišča. Ščiti ležalno površino pred umazanijo, telesnimi tekočinami, glivicami, pršicami in patogeni.

Nakup napenjalnih listov: najpomembnejša merila na prvi pogled

Če želite mirno spati, vam priporočamo, da ste pri nakupu rjuhe vedno pozorni na pravilno velikost in vrsto vgrajene elastike. Ali spite v enoposteljni ali dvoposteljni postelji? Ni treba posebej poudarjati, da je rjuha 90x200 zasnovana izključno za enojne postelje.

Poleg tega je kakovost materiala odločilno merilo pri nakupu, saj vpliva na občutek toplote in znojenje med spanjem. Ponujamo rjuhe iz bombaža, satena in mikrovlaken. Mehka bombažna tkanina jersey je dimenzijsko stabilna in elastična.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Iz kakšnega materiala so izdelane prilegajoče se rjuhe?

Bombaž je najpogostejši material, saj ga je mogoče prati pri visokih temperaturah in dobro vpija vlago. Tudi jersey je izdelan iz bombaža, vendar je bolj elastičen. Rjuhe iz perkala so videti veliko mehkejše. Ta čvrsta bombažna tkanina je zelo prijetna za kožo.

Za katere vzmetnice so primerne napenjalne rjuhe?

Te rjuhe so primerne za vzmetnice in vzmetnice iz pene. Zaradi prilagodljivih vogalov je ponjavo enostavno pritrditi. Takšne rjuhe niso primerne za posteljo z vzmetnico ali vzmetnico z vzmetnico.

Ali lahko kupim tudi napenjalni nadvložek?

Standardni modeli so za ta namen neprimerni, saj zgornji deli navadno niso višji od 10 do 12 cm, rjuha pa bi se grdo zmečkala. Obstajajo tudi bombažne zgornje rjuhe, ki se odlično ujemajo z nadvložkom za vzmetnico na vzmetnici.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več