Žari na oglje

Izberite
Razvrsti po
37 Rezultat za "Žari na oglje"
Filter in razvrščanje
Žari na oglje

Žar na oglje

Žari na oglje so priljubljeni, ker zagotavljajo pristno izkušnjo peke na žaru. Vendar pa izbira izdelka pri nakupu ni tako preprosta. Obstajajo različne različice, na primer kotli za peko. Gre za žar na oglje s pokrovom. Obstajajo tudi številni drugi modeli. Kakšna je med njimi razlika, kateri od njih so primerni in katere funkcije so smiselne? Vse lahko preberete tukaj.

Žar na oglje - kaj ga odlikuje in kakšne so njegove prednosti?

Pravi strokovnjaki za peko na žaru izberejo žar na oglje. Moč oglja ustvarja značilen vonj in zvok. Delovanje žara je preprosto: hrano položite nad žerjavico, ki jo pripravite z ogljem ali briketi. Preizkusite lahko različne vrste lesa in z njimi spreminjate aromo. Obstajajo različne velikosti in oblike, ki dajejo žaru ustrezne lastnosti.

Različne vrste žarov na oglje

V spletni trgovini boste na primer našli široko paleto žarov na oglje različnih oblik:

  • Kotli za peko

  • Žar za dimljenje

  • Keramični žar

  • Vrtljiv žar

  • Žar za peko odojka

Pri odprtem žaru se peka izvaja z neposredno toploto. Žari kugel, ki so žari na oglje s pokrovom, so zaradi svoje zaprte oblike primerni za pečenje, kuhanje, dimljenje in peko. Če radi pečete debelejše kose mesa, so prav tako primerni, saj toplota ostane v enoti. Kroženje toplote je optimalno, priprava pa izjemno nežna. V zaprtih izvedbah se temperatura uravnava s prezračevalnimi režami.

Z žarom za dimljenje lahko izvajate posredno peko na žaru, dimljenje ali posebno peko. Okoli hrane na žaru se širi vroč dim.

Nakup žara na oglje - katerega izbrati?

Žari na oglje dajejo hrani na žaru značilen vonj po dimu. Različni modeli ponujajo različne možnosti priprave. Tako se boste lahko sami odločili, kateri žar je pravi za vas:

S kotli za peko na oglje lahko pečete in kuhate posredno. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot sta keramika ali nerjavno jeklo. V prvem primeru se lahko dosežejo zelo visoke temperature. Rešetka iz nerjavnega jekla je tudi izjemno vzdržljiva in preprosta za čiščenje.

Če imate radi posebne načine priprave in okuse, je za vas primerna prekajevalnica s posebno opremo za dimljenje, na primer žar za dimljenje govejega bržole. Tako lahko dimite nadzorovano in nežno. Dim iz prekajevalnice se pretaka v komoro žara. Termometer je standardna oprema prekajevalnic. Oglejte si tudi posebne funkcije, kot so:

  • Velike površine za žar

  • Izjemno dolge noge omogočajo udobno peko na žaru

  • Kolesca z zavorami

  • Priložene so vilica in sponke

  • Pokrov proti dežju

Poiščite spletni žar, ki vam najbolj ustreza. Upoštevajte tudi težo in velikost površine za peko na žaru. Nekateri modeli imajo priloženo odlagalno ploščo.

POGOSTA VPRAŠANJA

Nakup žara na oglje - katerega izbrati?

Najbolj vsestranski žar kotel za peko s pokrovom. To bo pospešilo postopek kuhanja. Kotli za peko so vsestransko uporabni in nudijo številne možnosti za pripravo različnih jedi na žaru. Priljubljeno je tudi dimljenje. Ta oblika priprave je uporabna na primer za peko rebrc.

Iz kakšnih materialov so narejeni žari?

Priljubljeni materiali so nerjavno jeklo, aluminij in keramika. Nerjaveče jeklo in zelo lahko nerjaveče jeklo je po peki na žaru enostavno očistiti.

Katera so pomembna merila za nakup žara na oglje?

Za kaj bom uporabljal žar na oglje, kje bo stal in za koliko ljudi želim pripraviti jedi na žaru? Žarite neposredno ali posredno? To so pomembna vprašanja, na katera morate odgovorite pred nakupom. Nato lahko izberete žar, ki vam najbolj ustreza.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več