Otroški avtosedeži

Izberite
Razvrsti po
17 Rezultat za "Otroški avtosedeži"
Filter in razvrščanje
Otroški avtosedeži

Otroški avtosedež in voziček: varno, praktično in funkcionalno

Ne glede na to, ali gre za potovanje k starim staršem ali družinski sprehod, želijo biti mali otroci na poti prav tako varni in se počutiti udobno kot "odrasli". S kakovostnim otroškim avtomobilskim sedežem in dobrim vozičkom tudi to ni težava. V pomoč pri izbiri so vam najpomembnejša merila za odločanje.

Avtosedež za otroke: na kaj je treba paziti?

Vsak otroški avtosedež je v osnovi razvrščen v določen razred. Klasična razvrstitev se začne z razredom 0: to je otroški avtosedež, ki je v obliki lupine in je obrnjen proti smeri vožnje. Uporablja se lahko do telesne teže deset kilogramov. Razred 0+ je zelo podoben, vendar je primeren za otroke, ki tehtajo do 13 kilogramov. Otroški avtosedež razreda I je namenjen otrokom, ki tehtajo od 9 do 18 kilogramov. Tu lahko izbirate med modelom, obrnjenim naprej, ali t. i. vzvratnim. Po drugi strani pa je razred II že sedež, ki je veliko bolj kompakten. Ti sedeži so na voljo z oporo za hrbet ali brez nje. Vaš otrok ga lahko uporablja do predšolske in šolske starosti, saj je največja dovoljena teža 25 kilogramov. Potem je tu še razred III. Ta podstavek je primeren za otroke s telesno težo od 22 do 36 kilogramov, kar ustreza starosti od sedem do dvanajst let. Če želite kupiti otroški avtomobilski sedež, morate biti vedno pozorni na ustrezen razred.

Otroški voziček ali raje avtosedež?

Vsi, ki danes načrtujejo nakup otroškega vozička, lahko izbirajo med številnimi različnimi modeli. Na začetku je dobra izbira voziček, v katerem lahko vaš otrok udobno leži. Na nekatere modele lahko pritrdite tudi otroški avtomobilski sedež. Dodatki, kot so amortizerji na kolesih in prostorne košare za shranjevanje, olajšajo sprehode z otrokom. Če se odločite za kombinirani voziček, običajno dobite prenosno posteljico in sedež, tako da voziček tako rekoč raste z vami. Če vaš otrok lahko samostojno sedi, lahko prenosno posteljico preprosto zamenjate za sedež. Voziček je kot avtosedež veliko bolj kompakten, varčen s prostorom in okreten. Primeren je za otroke od približno šestega meseca dalje in je običajno opremljen z nastavljivim naslonjalom. Lahko se odločite tudi za športni voziček. Ponuja več udobja kot otroški voziček in ima dobro vzmetenje. Tako pri otroškem vozičku kot pri avtosedežu mora biti otrok že sposoben samostojno sedeti.

Najpomembnejši vidiki pri nakupu otroškega avtosedeža ali vozička

Pri izbiri imajo največjo vlogo starost, teža in predvidena uporaba. Vsaj tako pomembna pa je tudi obdelava. Zato se prepričajte, da želeni izdelek izpolnjuje najnovejše varnostne standarde in ima preskusno oznako. Glede videza: odločite se po svojem okusu, saj so vsi današnji modeli čudoviti!

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako mora biti opremljen otroški voziček?

Potrebujete otroško ležišče, ki ni premehko, zaščito proti vlagi, tesno prilegajočo se prevleko, podstavek za noge in zgornjo odejo.

Kaj je otroški avtosedež i-Size?

To je otroški avtosedež, ki izpolnjuje standard ECE R129, ki je začel veljati leta 2013. Pri tem se ne deli več po teži, temveč po telesni velikosti. Vendar pa ostaja v veljavi stari standard ECE R44 (težnostni razredi).

Kako poskrbeti, da bo otroku v avtosedežu toplo?

Obstajajo posebna pokrivala za zavijanje, skozi katere je mogoče potegniti pas.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več