Trenažerji

Izberite
Razvrsti po
26 Rezultat za "Trenažerji"
Filter in razvrščanje
Trenažerji

Za krepitev mišic ni nujno potrebna draga oprema, vadba z utežmi ali pogosti obiski telovadnice. Mišično in funkcionalno moč lahko pridobimo z ustreznimi vajami, ki posnemajo dejanski obseg gibanja različnih mišičnih skupin v telesu. Veliko teh vaj lahko izvajate z lastno telesno težo ali s pomočjo raztezala ali uteži. Če vaje s telesno težo izvajate pravilno, se lahko v kratkem času dodobra spotite.

Različne vrste treninga s telesno težo

Pri vadbi z lastno težo se uporabljajo številne sestavljene vaje. Na ta način lahko hkrati treniramo več mišičnih skupin, medtem ko pri klasičnem treningu z utežmi izvajamo predvsem izolirane vaje.

Tipične vaje za vadbo z lastno težo so:

  • Plank: odlična vaja za izboljšanje napetosti telesa in krepitev trebušnih mišic.
  • Čepenje: čepenje učvrsti stegna in zadnjico.
  • Dipi: Najbolje je, da se dipi izvajajo s stolom ali podobno oporo. Vadite tricepse in spodnji del prsnega koša.
  • Sedenje: nobena vadba z lastno težo ne sme potekati brez sedenja za učvrstitev trebušnih mišic.
  • Pritiski: Pritiski vadijo predvsem prsni koš, hrbet in tricepse.

Za kaj se uporablja vadba z lastno težo?

Vadba z utežmi se uporablja za enostavno vadbo, kjer koli in kadar koli. Še posebej na poti, saj omogoča, da ne prekinete običajne vadbe.

Nasveti za nakup za vadbo z lastno težo

Če želite kar najbolje izkoristiti vadbo z lastno težo, lahko uporabite različne pripomočke. Ti vključujejo:

  • Ročaji za potiskanje: posebni ročaji za čisto izvajanje potiskanja. Zaradi ročajev je tudi udobneje izvajati različne različice počepov.

  • Gimnastični obročki Comp Rings: komplet gimnastičnih obročkov je idealen za potege, poskoke ali počepe. Spodbuja učinkovito vadbo zgornjega dela telesa in krepi mišice srednjega dela telesa. Nestabilnost krogov je za mišice večji izziv kot statično okolje.

  • Monstervest Weight Vest: 30-kilogramski telovnik z utežmi podpira vadbo za moč in vzdržljivost. V njih je trideset kovinskih uteži, ki jih je mogoče posamično odstraniti. Tako lahko z rednim povečevanjem teže jopiča postopoma pridobivate večjo moč. Telovnik je mogoče individualno prilagoditi različnim oblikam telesa.

  • Stojalo za krmilo Stojalo za dip: z večnamenskim stojalom lahko izvajate več vaj hkrati. Primeren je za potiske, počepe, dvigovanje nog in sorodne vaje. Vgrajen je tudi vadbeni trak za vzmetenje, zato je ta oprema obvezna pri vadbi z lastno težo.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj so to trenažerji?

Ta izraz se nanaša na vadbo z lastno telesno težo. Pri tej vaji se namesto uteži ali opreme uporablja teža lastnega telesa.

Kaj potrebujete za vadbo z lastno težo?

Ne veliko! Potrebujete športna oblačila in morda podlogo. Pri nekaterih vajah lahko uporabite raztezalnike ali uteži, da bodo bolj intenzivne.

Kakšne so prednosti vadbe s telesno težo?

Trening lahko opravite kadar koli in kjer koli. Stroški fitnesa ali opreme niso potrebni. Vadba krepi globoke mišice ter izboljšuje napetost telesa in držo.

Ali je vadba z lastno telesno težo učinkovita?

Pri vadbi z lastno težo pokurimo prav toliko kalorij kot pri teku na dolge proge. Poleg tega trening spodbuja razvoj mišic. Več mišic pomeni več kalorij, ki jih sežgemo v mirovanju.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več