Strojček za testenine

Strojček za testenine - idealen za zlaganje lastnih testenin

Slastne testenine, ki so na voljo le v restavraciji? Ne - prav toliko različic teh priljubljenih jedi lahko pripravite doma. Za to je potrebna ustrezna oprema. To je lahko električni strojček za testenine ali ročni strojček za testenine. Sodelujte v kuhinji in s kakovostnim strojem za testenine ustvarjajte odlične jedi iz testenin.

Stroj za testenine po meri - različne vrste za različne vrste testenin

Priprava lastnih jedi iz testenin je zabavna. Zahvaljujoč funkcionalnim dodatkom so postopki enostavni. Obstajajo različne različice. Preden se odločite za nakup stroja za testenine, morate vedeti, ali je prava izbira ročni ali električni stroj. Vrste strojev za izdelavo testenin: stroji na ročni pogon, stroji na električni pogon in popolnoma samodejni stroji.

Ročni stroj je namenjen hitri obdelavi enakomerno pregnetenega testa. Z vstavljenim valjčkom lahko brez težav razvaljate gladke in enakomerne liste testa. Na njihovi osnovi se izdelujejo vse vrste testenin. Splošni nasvet: če testu pred valjanjem dodate dovolj moke, se testo ne bo lepilo na valjar, zato ga boste pozneje lažje očistili. Ta vrsta stroja je primerna za polnjene testenine.

Električne naprave pridejo v poštev, če želite pripraviti večje količine testenin. Želite na primer, da bi vsa vaša družina in prijatelji večkrat na teden uživali v testeninah? V tem primeru se lahko električni aparat za testenine izplača - tako kot pri pripravi testenin za zabave.

To je lahko odgovor na naslednje vprašanje: kateri strojček za testenine naj kupim? Najboljši strojček za testenine je verjetno tisti, ki ustreza vašim potrebam.

Kakovost, oblikovanje in funkcije - izbira najboljšega stroja za testenine

Katere funkcije ima kakovosten strojček za testenine, da lahko zlahka obdelujete sveže testo? Prednost ima kromirana jeklena plošča ali ohišje iz nerjavečega jekla. Stabilne namizne spone ali vpenjalne noge z velikim razponom zagotavljajo varen položaj na mizi in zagotavljajo varnost.

Druge značilnosti strojev za testenine vključujejo valje iz nerjavnega jekla in lesen ročaj. Dvostranski nastavek dveh širin je idealen za pripravo rezancev, kot so fettuccine (6,5 mm) in tagliatelle (2,0 mm). Nastavljivi valji za gnetenje z različnimi debelinami so optimalni za enakomerne in gladke liste testa. Uporablja se lahko za pripravo celih listov testa za kanelone, lazanje, raviole in druge polnjene testenine. Nerjaveče jeklo nima le plemenite oblike, temveč tudi enostavno vzdrževanje.

Pogosto zastavljena vprašanja o strojih za testenine

Kaj naredi kakovosten stroj za testenine?

Material ohišja mora biti iz nerjavečega jekla, valj pa iz aluminija. To zagotavlja dolg rok uporabe in omogoča enostavno vzdrževanje. Če je mogoče enostavno namestiti ustrezno dodatno opremo, to olajša intuitivno upravljanje. Različne vrste testenin, ki jih je mogoče pripraviti, zaznamujejo tudi različni priključki.

Katere vrste testenin lahko pripravite s strojem za testenine?

Primeren je za špagete, raviole, kanelone, agnolote, empanade, tortilline, fettuccine in tagliatelle.

Koliko je treba plačati za dober strojček za testenine?

Če vam zadostuje ročni strojček za testenine, boste za nakup dobrega strojčka za testenine potrebovali le približno 40,00 do 50,00 EUR. Tradicionalni italijanski modeli so dražji in so na voljo od 90,00 EUR naprej. Električni stroji za testenine in popolnoma avtomatski stroji za testenine so na voljo od približno 150,00 EUR naprej.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več