Masažni valjčki

Regeneracija in preventiva z masažnim valjčkom

Napetost, bolečine v mišicah in zataknjene fascije bolijo. Masažni valjček pomaga preprečevati in lajšati bolečine.

Premalo ali premalo gibanja, sedeče delo ali enostranski stres pri delu negativno vplivajo na naš mišično-skeletni sistem. Posledica so bolečine v mišicah in hrbtu, težave s prekrvavitvijo in zlepljanje občutljive fascije. Redna vadba z valjčkom pomaga preprečiti te težave. Obstoječe omejitve lahko hitreje zmanjšate z usmerjenim treningom s športno opremo.

Kako deluje masažni valjček?

Sistem je preprost: pri tej tehniki maserja nadomešča trdi valjček za peno. Počasno, ciljno usmerjeno delo na bolečih ali ranljivih delih telesa izravnava mišice. Nežen pritisk spodbuja krvni obtok. Različne površine in različne stopnje trdote še povečajo učinek valja in individualno zagotavljajo najboljši možni rezultat. Z aplikacijo lahko prilagodite natančen odmerek pritiska, tako da je opazen, a ne neprijeten.

Kateri valj za katero uporabo?

Če želite masažni valjček kupiti prvič, izberite univerzalni model. Njegova širina je primerna za masažo hrbta, nog in rok. Če želite obdelati ozek vrat, so idealni ožji valji z manjšim premerom. Posebni vzorci so prilagojeni posameznim delom telesa. Valjček za masažo stopal je lahko nekoliko trši kot valjček za masažo obraza. Masažni valj z ročajem je primeren za stegna, pri številnih modelih pa lahko ročaj odstranite.

Masažni valjček - pravi material

Masažni valji iz lesa so oblikovani in idealni za vse, ki cenijo prijetno površino naravnega materiala. Mnogi uporabniki imajo raje trde penaste valje. Na voljo so v različnih stopnjah trdote, zato jih lahko redno uporabljajo tudi osebe, ki so občutljive na pritisk. Visokokakovostna trda pena je odporna na staranje in zato dolgo ohranja svojo obliko. Masažni valji za hrbet so na voljo v modnih barvah, lahko izberete svojo najljubšo barvo ali naročite praktično napravo, ki se bo ujemala z vašimi športnimi oblačili.

Fascialni valjčki in njihov uspeh

To ime masažnega valja veliko pove o njegovih lastnostih. Zaradi svoje sposobnosti sproščanja zataknjene fascije so valjčki pred nekaj leti postali prodajni hit. Fascija je vlaknasto podporno tkivo, ki poteka po celotnem telesu. Premalo gibanja, starost in včasih nezdrava prehrana negativno vplivajo na fascije. Posledica tega je bolečina, ki je na prizadetem območju od tupe do rezajoče. Fascialni valjčki nežno razrahljajo adhezije in spodbujajo krvni obtok. To na naraven način zmanjša bolečino.

Sprostitev napetosti in blokad s pomočjo masažnega valja

Drugo področje uporabe so velike in majhne mišice. Tu se pokaže dvojni učinek valjčka na hrbet: razteza mišice in spodbuja krvni obtok. Tako pridobljena globoka toplota se nato nanese na mišice, s čimer se začne pozitivni cikel. Vaja traja le nekaj minut, učinek pa se bo pokazal ob redni uporabi.

Izkoristite ta praktični pripomoček za fitnes zdaj. Ko kupite masažni valjček, se lahko sami prepričate o njegovih prednostih. Videoposnetki z navodili vam pokažejo pot do udobnejšega življenja brez težav z mišicami in hrbtom.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več