Stoječi ventilatorji

Izberite
Razvrsti po
28 Rezultat za "Stoječi ventilatorji"
Filter in razvrščanje
Stoječi ventilatorji

Stoječi ventilator - za svež veter v vročih poletnih dneh

Ker so klimatske naprave v Sloveniji bolj izjema, so najboljša možnost za preživetje vročih poletnih dni in noči stoječi ventilatorji. Zagotavljajo svež veter in hlad, saj zračni tok kroži in se ob stiku s kožo ohladi. Z različnimi modeli in možnostmi nastavitve lahko svoj novi stoječi ventilator prilagodite svojim potrebam in bodočemu kraju uporabe.

Kateri stoječi ventilator vam ustreza? Pregled modelov

V skladu s svojim imenom imajo vsi stojalo in običajno nastavljivo teleskopsko palico, s katero lahko individualno zaklenete višino. Glava ventilatorja se običajno lahko premika pod kotom približno 180 stopinj, če to želite. Tako lahko pretok zraka bolje prilagodite svojim osebnim željam.

Pri klasični različici se uporabljajo motorno gnana rezila, ki so zaprta v mrežasto ohišje, tako da ne pridete v stik z vrtečimi se rezili. Takšen stoječi ventilator je pogosto opremljen z daljinskim upravljalnikom, zato vam ni treba vstati s kavča ali postelje, da bi spremenili intenzivnost ali zasuk glave, na primer.

Druga možnost je stoječi ventilator z vodnim hlajenjem, ki se pogosto imenuje ventilator za meglo. Ti modeli povečujejo vlažnost in zaradi vodnega hlajenja proizvajajo hladnejši zračni tok. Vredno je razmisliti, če imate poleti zelo suh zrak v prostorih.

Druga možnost so stolpni ventilatorji, ki za razliko od klasičnih ventilatorjev nimajo več osrednjega rotorja, temveč več glav z lopaticami, nameščenih navpično druga nad drugo. Zaradi svoje podolgovate oblike so še posebej priporočljivi, če imate omejen prostor. Primerni so tudi za uporabo kot tihi ventilator na stojalu.

Funkcije in lastnosti stoječega ventilatorja

Premer rotorja mora ustrezati velikosti prostora. Premer približno 30 cm je primeren za standardne prostore, za večje prostore pa je priporočljiv premer od 40 do 50 cm, da se ustvari močnejši pretok zraka. Enako velja za moč: 30 do 40 W je dovolj za majhne prostore, 50 W in več pa za večje prostore.

Če želite, da je stoječi ventilator tih, na primer zato, ker ga želite uporabljati med spanjem, je pomemben parameter raven glasnosti, ki jo določi proizvajalec. Za spanje je 40 dB v redu in je manj glasno od običajnega pogovora (približno 55 dB).

Če želite uporabiti stojalo z daljinskim upravljalnikom, mora biti ta seveda priložen. Nekateri modeli imajo celo svojo aplikacijo. Če želite ventilator pogosto premikati, mora biti lahek ali imeti priložena kolesa za premikanje.

Oblikovno se mora ujemati z barvo vaše notranjosti. Ker je večina talnih ventilatorjev na voljo v črni ali beli barvi, to običajno ni ovira.

Tu lahko najdete svoj novi ventilator, ga naročite prek spleta in vam ga udobno dostavijo na dom!7

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Ali ventilator z vodnim hlajenjem znižuje temperaturo?

Ne, to fizično ni mogoče, saj bi bilo treba topel zrak odvajati ven - podobno kot pri klimatskih napravah. Vodno hlajenje zagotavlja le dovod svežega zraka.

Kaj naj še poiščem pri ventilatorju na stojalu, ki mora biti tih?

Poleg splošne delovne prostornine mora imeti ventilator tudi različne načine in intenzivnosti. Tako lahko na primer ponoči znižate raven, kar samodejno povzroči tišje delovanje.

Kakšne vrste vetra imajo stoječi ventilatorji?

Običajno je za spalnico na voljo vsaj "normalna"/stalna, tišja možnost in naravni način, ki ustvarja neenakomeren vetrič, kot je to običajno na prostem.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več