Klime

Izberite
Razvrsti po
22 Rezultat za "Klime"
Filter in razvrščanje
Klime

V avtomobilih in trgovinah, ampak tudi v zasebnih gospodinjstvih lahko najdemo klimatizacijo, ki hladi zrak. Klimatska naprava lahko vključimo v vsak dom, vendar obstajajo različni modeli na trgu, ki so v zvezi z energetsko učinkovitostjo in metode montaže zelo različni.

Kako deluje klimatizacija?

Klimatizacija zagotavlja prijetno klimo v prostoru, in zato lahko prispeva k izboljšanju domače in delovne vzdušje. Skupaj z nižjo temperaturo omogoča nižjo vlažnost. Idealen je enakomerno prezračiti izmenično z dobavo hladnega zraka, ker nenadna sprememba med toplim in hladnim zrakom je na splošno nezdravo za krvni obtok in je velik izziv za vaše telo. 

Delovanje klimatizacije je podobna kot delovanje hladilniku: hladivo plina iz kompresorja se vsesava, plin segreje, in se znatno poveča tlak v notranjosti. Preko tlačne cevi se vroča para gre v kondenzator, ki je nato hlajen z ventilatorjem. Para kondenzira in doseže ventil. 

Pri pretoku te ozke odprtine tekočina je nenadoma popolnoma hladna. Končno, tekočina vstopi v uparjalnik, kjer se odstrani toploto zraka iz prostora. Zato nenehno izhlapi proizvedeno toploto. To pomeni, da klima ne dobavlja hladno, ampak odvaja toploto.Koliko energije porabi klimatizacija?

Kdo želi kupiti klimatsko napravo mora upoštevati energetske učinkovitosti opreme. Medtem ko segrevanje poteka relativno hitro, odvajanje toplote je tehnično bolj zahtevna, zato porabi več energije. To pomeni, da klimatske naprave porabijo relativno veliko energije. Z nenehnim razvojem učinkovitost naprave raste. 

Nakup klimatske naprave je smiselna v primeru novih naprav. Klimatizacije se gibljejo v različnih razredih energije od A +++ (zelo dobro energetsko bilanco) do D (slabe energetske bilance). V skladu z veljavno zakonodajo morajo imeti novo izdelane naprave energetski učinkovitost min. B. Razred se določi ravnovesje med zmogljivostjo in zmogljivostjo hlajenja. Na splošno naprave z A +, A ++ in A +++ so zelo ekološke in ekonomsko upravičene.

Dvodelna klimatska naprava deluje bolj mirno kot njegova mobilna konkurenta, saj je kompresor na zunanji steni in ne v sobi. Dvodelni naprave so zelo učinkovite in koristne. Vendar pa lahko imate težave z vgradnjo v skupnih prostorih. Po eni strani hrup lahko povzroča težave s sosedi, na drugi strani pa jo mora namestiti strokovnjak, kar vodi v dodatne stroške.

Lahko govorimo, da dvodelni sistemi so dobre izbire na primer za novo stavbo ali za ločeno lastnino. Ko imamo izbo v najem, je bolje v celoti izkorisiti prožnost mobilnih klimatskih naprav, in to tudi zato, ker so lahko shranjeni v zimskem času v kleti.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več