Strongman drogovi

Nakup dvoročne palice - enostavna krepitev

Utežne palice so osrednji del treninga za moč in osnova powerliftinga. Potiski in dvigi, mrtvi dvigi, kmečka hoja ali veslanje z utežmi - za intenzivno vadbo za moč so potrebne dvoročne palice in ustrezne obremenitve.

V naši trgovini poleg olimpijskih palic najdete tudi palice za dvigovanje, manjše dvoročne palice za priročno domačo uporabo, posebne palice za posebne vaje in vse to z modularno zanesljivostjo sistemov palic.

Dvoročne palice in njihovo mesto v powerliftingu - intenzivna vadba moči za napredne in začetnike

Za dvoročne palice veljajo enaka pravila kot za druge proste teže: za razliko od vadbe na opremi tu ni predpisane obremenitve. Vadba je tako bolj naporna in intenzivna, predvsem pa je pri vsaki vaji vključenih veliko več mišičnih skupin. Na klopi ali med čepenjem stoje - dvoročna palica zahteva ne le moč, temveč tudi koordinacijo.

Vaje z dvoročnimi palicami niso brez razloga klasična in kraljevska disciplina vadbe za moč. Te vaje vključujejo bench press, mrtvi dvig, poteg in dvig nad glavo ter funkcionalne vaje, kot so jumping jacks z utežmi. Vadba z dvoročno palico je vedno izziv, bodisi s težkimi diski na palici ali brez uteži, saj ta palica nima osrednjega težišča, temveč dve težišči na koncih palice. Za olimpijsko palico z (standardizirano) lastno težo 20 kg to velja tudi brez diskov za palico.

To je še posebej pomembno pri vajah, kot so bench press, potiski, počepi in mrtvi dvigi, saj uravnoteženje teže, ki ga mora telo opraviti, zagotavlja izjemno kompleksno uporabo mišic. Pravilna izvedba, ki je seveda predpogoj, vedno krepi koordinacijske mišične skupine, noge in jedro.

Modularni sistem za popolno vadbo

Naša trgovina ponuja široko paleto palic za dvigovanje uteži, ki individualno in ergonomsko obogatijo vsak program treninga. Zaradi standardiziranih velikosti navojev (50 mm za olimpijske palice in manjši 30 mm navoj za dvoročne in enoročne palice) so palice idealne za namestitev diskov. Olimpijske palice na svojem vrhuncu zlahka prenesejo težo več sto kilogramov.

Seveda ponujamo tudi posebne oblike ali komplete palic. Specializirane oblike omogočajo boljši oprijem, na primer med mrtvim dvigom ali dvigovanjem. Naša trgovina ponuja popolno palico za vse možne vaje. Glede zahtevane teže, oblike, obdelave ali kakovosti ni nobenih kompromisov.

Čeprav je profesionalni trening z dvoročnimi palicami že dolgo domena telovadnic, naša ponudba omogoča enostavno vadbo z dvoročnimi palicami in utežmi tudi doma. Zlasti manjše in lažje palice so primerne tudi za začetnike in otroke ter zagotavljajo profesionalne pogoje v domači telovadnici.

Več moči in zmogljivosti - kupite dvoročno palico in trenirajte profesionalno

Za učinkovito vadbo za moč, dinamično vadbo z utežmi in atletsko mišičasto postavo potrebujete pravo fitnes opremo. Noben kos opreme ni tak simbol za vadbo za moč, kot je utež. Številne vaje, ki jih je mogoče izvajati z dvoročnimi utežmi, omogočajo tako obsežno vadbo, da je mogoče učinkovito in raznoliko trenirati celotno telo tudi brez klopi.

Zaradi našega izbora različnih dvoročnih palic bodo optimalno palico za svoje potrebe našli tako profesionalni fitnesi kot tudi začetniki, ki iščejo popolno opremo za domačo vadbo.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več