Podloge za jogo

Podloge za pilates in jogo - udobne in varne za uporabo

Pilates in joga se izvajata v različnih, včasih zahtevnih položajih in gibih: v sedečem, ležečem, klečečem in stoječem položaju. Vse to zahteva podlogo, ki bo zagotavljala varno oporo in hkrati ustvarjala udobno blaženje na trdih tleh. Ta namen bo izpolnila nedrseča gimnastična podloga, podloga za fitnes ali posebna podloga za jogo. Podloge je mogoče zviti, da prihranite prostor pri shranjevanju ali prenašanju na trening. Umazanijo, ki je nastala v stiku s tlemi in kožo, je mogoče enostavno odstraniti s podloge.

Zahteve za pilates podlogo

Pilates vaje so včasih bolj dinamične kot jogijske asane, ki se osredotočajo na mirovanje. Glede na želeni vadbeni program se priporočajo različne debeline podlog. Običajno se uporabljajo podloge debeline od 0,5 do 1,5 cm, medtem ko je stik s tlemi, ki je potreben pri stoječi vadbi, boljši pri tankih podlogah, medtem ko je oblazinjenje in blaženje boljše pri debelejših podlogah - idealno za bolj dinamičen vadbeni program. Srednja debelina podloge predstavlja dober kompromis pri raznoliki vadbi.

Ker blaženje in oblazinjenje ni odvisno le od debeline, temveč tudi od materiala in izdelave, lahko kakovostna tanka gimnastična podloga ali podloga za jogo v določenih okoliščinah zagotavlja najboljše rezultate, medtem ko bi se telo zaradi mehke in predebele podloge preveč pogreznilo vanjo. Pri izbiri je koristno primerjati izdelke ob upoštevanju osebnih zahtev.

Značilnosti kakovostne podloge za jogo

Pri tej vrsti je odpornost proti zdrsu izredno pomembna, saj se gibi med seboj povezujejo, položaji pa se ohranjajo za določen čas. Zato mora podloga za jogo ostati na mestu, njena površina pa mora biti nedrseča. Priljubljeni materiali so pluta, naraven kavčuk in koži prijazni penasti materiali. Takšni materiali z dobro trdnostjo in naravni materiali zagotavljajo dobro blaženje tudi pri manjši debelini in ščitijo sklepe med vajami na tleh. Podloga za jogo iz naravnega kavčuka ali plastike, kot sta NBR ali TPE, je trpežna in enostavna za čiščenje. Znoj ne prodira v notranjost, kar ustreza higienskim zahtevam in zagotavlja visoko kakovost.

Nakup podloge za jogo - na kaj je treba biti pozoren?

Za odraslo osebo so priporočene dimenzije najmanj 180 centimetrov po dolžini in 60 centimetrov po širini. Strukturirana spodnja stran zagotavlja, da podloga ne zdrsne na tleh. Material in debelino podloge je mogoče prilagoditi osebnim potrebam in predvideni uporabi; podrobnejše informacije o uporabi so na voljo v opisu izdelka. Prav to je velika prednost spletnega nakupovanja, saj lahko v miru vnaprej primerjate podrobnosti izdelka.

Obstajajo gimnastične blazine in podloge za jogo v različnih kategorijah telesne teže. Pri uporabi izključno v domačem okolju je lahko ta kriterij sekundarnega pomena. Majhna teža je bolj priročna za prenašanje, mora obstajati možnost njenega zvitja in priložena naj bi bila vrečka ali trak za prenašanje. Druga merila, ki jih je treba upoštevati, so higienski vidiki in enostavnost čiščenja. Prav tako je priporočljivo paziti na to, ali je material prijazen do kože in ali ne vsebuje škodljivih snovi.

Če so izpolnjene vse zahtevane značilnosti kakovosti, je tudi dizajn zagotovo ključnega pomena. Pri tem se lahko odločate po lastnem okusu ali celo glede na ambient okolice.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več