Palice za nordijsko hojo

Izberite
Razvrsti po
39 Rezultat za "Palice za nordijsko hojo"
Filter in razvrščanje
Palice za nordijsko hojo

Na spletu si kupite palice za nordijsko hojo visoke kakovosti in po ugodni ceni

Nordijska hoja je enostaven do zmeren šport primeren za vse starosti, ki spodbuja presnovo in srčno-žilni sistem. Značilnost tega rekreativnega športa je gibanje z rokami, pri katerem imajo pomembno vlogo palice za nordijsko hojo. V naši spletni trgovini lahko kupite široko paleto palic za nordijsko hojo. Da bi vam palice popolnoma ustrezale, morate pri izbiri upoštevati več meril. Na tem mestu boste izvedeli, kaj je pomembno pri nakupu palic za nordijsko hojo in zakaj je izbira pravilnega para tako pomembna.

Palice za nordijsko hojo so nuja

Nordijska hoja je ena od oblik pohodništva, vendar je v primerjavi s tradicionalnim pohodništvom bolj namenjena krepitvi mišic. Pri tem igrajo palice pomembno vlogo. Opiranje na palice na tleh razbremeni vaše sklepe, zlasti kolke in kolena. Zato je treba izbrati pravilen par palic, ter z njimi pravilno ravnati.

Razlika med pohodniškimi palicami in palicami za nordijsko hojo

Uporaba tradicionalnih pohodniških palic za namen nordijske hoje ni dobra ideja. Palice za nordijsko hojo so namenjene hoji po razmeroma ravnem terenu. Po drugi strani pa so pohodniške palice primerne za pogosto zelo velike višinske razlike. Upoštevajte tudi, da obstajajo različne vrste palic za nordijsko hojo. Katere so to boste izvedeli v naslednji točki.

Palice za nordijsko hojo - nastavljive in izdelane iz različnih materialov

Palice za nordijsko hojo so na voljo kot fiksne palice in v teleskopski različici. Prednost te različice je, da jo je mogoče individualno nastaviti po višini. Pomemben vidik so tudi mere palic za nordijsko hojo. Dolžina in ročaj morata biti optimalno prilagojena anatomiji vašega telesa. Poleg tega so na voljo palice iz lahkih materialov, kot sta ogljik in aluminij, pa tudi iz mešanice ogljikovih in steklenih vlaken - tako imenovanega kompozita.

Nasveti za nakup palic za nordijsko hojo

Velikost palic za nordijsko hojo je odvisna predvsem od dolžine vašega telesa. Velja pravilo: "telesna višina v centimetrih x 0,7". Če ste začetnik v nordijski hoji in želite imeti na voljo nekaj prilagodljivosti, lahko izberete teleskopske palice. Model iz karbona je običajno nekoliko dražji, vendar velja za zelo vzdržljivega. Z aluminijem izberete lahek material s privlačnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Palice za nordijsko hojo

Zakaj za nordijsko hojo potrebujete posebne palice?

Palice služijo za razbremenitev sklepov in spodbujajo učinkovitost športa. V nasprotju s pohodniškimi palicami so namenjene predvsem za raven teren.

Kateri material za palice za nordijsko hojo velja za visokokakovostnega?

Še posebej priljubljen je karbon. Palice imajo zelo žlahtno obliko in so zelo stabilne tudi pri večjih izzivih.

Kako dolge naj bodo palice za nordijsko hojo?

Za določitev pravilne dolžine pomnožite svojo višino z 0,7.

Kaj je pomembno pri nakupu palic za nordijsko hojo?

Pri izbiri poleg dolžine, materiala in oblike upoštevajte tudi udobje ročaja. Ročna zanka olajša značilno gibanje naprej in nazaj.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več