Medicinke žoge

Izberite
Razvrsti po
11 Rezultat za "Medicinke žoge"
Filter in razvrščanje
Medicinke žoge

Medicinske žoge in vadbene žoge - funkcionalni fitnes v obliki žoge

Medicinka predstavlja klasiko pri pouku telesne vzgoje, ki je v zadnjih letih doživela pravi preporod. Razlog za to je predvsem širok spekter možnosti uporabe, ki jih vadbene žoge omogočajo pri funkcionalnem treningu. Robustna, dinamična in prilagodljiva - takšna je sodobna medicinska žoga pri treningu, ki je odlično dopolnilo dvostranskim palicam ali kettlebellom.

Medicinka od 2 kg do 25 kg - idealna teža za vsako vadbo

Medicinska žoga, kako jo poznamo iz šole, ni več prevladujoča oblika. Če želite danes kupiti medicinsko žogo, dobite žogo v velikosti košarkarske ali odbojkarske žoge. Sodobne vadbene žoge niso le veliko gostejše, temveč tudi veliko bolj primerne za funkcionalno vadbo.

Vaje z medicinsko žogo vključujejo dinamične vaje, kot so udarci in metanje, ki zahtevajo veliko udarcev po tleh in stenah. Medicinske žoge pa je mogoče uporabiti tudi kot klasične dodatne uteži. Zaradi okrogle oblike žoge vadba z medicinsko žogo ni le izziv za moč, ampak tudi za koordinacijo. S pomočjo vadbene žoge postane funkcionalni trening intenzivna vadba za bicepse in ravnotežje.

Plank vaje ali sklece na žogi (ki jih lahko izvajate ne glede na težo) ali rotacijske vaje so učinkovite in zahtevne tudi za ambiciozne športnike.

Optimalen material, primerna teža - nakup prave medicinke

Medicinska žoga iz usnja (ali umetnega usnja) še zdaleč ni edina različica priljubljenega orodja za trening. Naš izbor vadbenih žog, izdelanih iz PVC ali popolnoma gumiranih z utežmi v jedru, ponuja pravo žogo za vsakega vaditelja. Medicinske žoge iz plastike imajo prednost pri blaženju udarcev in odbijanju, zato so idealne za vaje, pri katerih je potrebna rahlo skakajoča žoga.

V naši trgovini boste našli tudi celoten komplet medicinskih žog, ki so namenjene vadbi v fitnesu ali za trenerje z višjimi cilji. Velika izbira uteži omogoča idealno vadbo za vsako postavo in vsako vajo. Vadbene žoge predstavljajo vsestransko in dinamično vadbeno obremenitev, zato je pomembno, da vedno telovadite z ustrezno težo.

Od fizioterapije do treninga moči

Medicinke so postale bistveni del funkcionalne vadbe v fitnesu in so obogatitev vsakega fitnes studia ali kompaktne domače vadbe. Zaradi svoje zasnove, oblike in lastnosti materiala medicinske žoge omogočajo vaje, ki si jih s klasičnimi utežmi ne bi mogli predstavljati.

Prav zato so te žoge tako priljubljene v fizioterapiji ali se uporabljajo kot obremenitve za treninge v športih, kot je nogomet. Ker mora telo pri vsaki ponovitvi z žogo vzpostaviti ravnotežje in se ne more zanašati na določeno zaporedje gibov (kot na primer pri napravah za vadbo), so pri vadbi obremenjene tudi koordinacijske mišice.

Zaradi tega je vadba z medicinskimi žogami idealna za rehabilitacijo in preprečevanje poškodb, pomaga pa lahko tudi pri odpravljanju mišičnih neravnovesij in ustvarjanju bolj atletskega mišičnega tonusa na splošno. Te prednosti so opazne tudi pri vadbi s klasičnimi utežmi, na nogometnem igrišču, pod košarkarskim obročem ali pri plezanju. Z medicinko športni navdušenci poleg uteži najdejo tudi način za bolj dinamičen, intenzivnejši in boljši trening.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več