Eliptični trenažerji

Izberite
Razvrsti po
28 Rezultat za "Eliptični trenažerji"
Filter in razvrščanje
Eliptični trenažerji

Eliptični trenažerji

Tisti, ki se želijo izogniti gneči v telovadnicah, dragim članarinam in dolgim potovanjem, naj kupijo fitnes opremo za dom, da bodo lahko kadar koli vadili in naredili veliko dobrega za svoje zdravje. Za učinkovito vadbo vzdržljivosti in mišic je zelo priljubljen eliptični trenažer, ki je na voljo v različnih različicah in z različnimi funkcijami. V nadaljevanju je pojasnjeno vse, kar je vredno vedeti: kako deluje ta fitnes oprema, za koga je primerna, kakšne so prednosti vadbe in kakšna je poraba kalorij pri vadbi na eliptičnem trenažerju?

Ostanite fit z eliptičnim trenažerjem

Eliptični trenažer je ena izmed najbolj priljubljenih naprav za vadbo. Omogoča hitro in učinkovito vadbo ter istočasno različnih delov telesa in mišičnih skupin, kot so stegna, meča in prsne mišice. Vztrajno gibanje krepi telesno pripravljenost, saj se zaradi nasprotnih gibov rok in nog trenira koordinacija in spodbuja presnova.

Vadba je primerna tudi za začetnike, saj kardio oprema ponuja zaporedje gibov in lahko izbirate med različnimi težavnostnimi stopnjami. Izjemno praktičen je eliptični trenažer, ki je zložljiv. Tako ga lahko zložite, ko ga ne uporabljate, kar je še posebej priročno, kadar je prostora malo.

Domači eliptični trenažer - dobra poraba kalorij in sklepom prijazen trening

Z eliptičnim trenažerjem lahko v kratkem času pokuriš veliko kalorij, saj je v vadbo vključeno celotno telo. Odvisno od težavnosti in telesne pripravljenosti je mogoče pokuriti 700 kalorij na uro. Dobra stran je, da je gladko gibanje zelo nežno za sklepe, zato je vadba prijetnejša od teka. Eliptični trenažerji so zato priporočljivi za ljudi s prekomerno telesno težo ali zdravstvenimi težavami.

Na njem lahko trenirajo tudi ljudje s težavami s hrbtom ali koleni. Drsni gibi izboljšujejo gibljivost sklepov, razbremenjujejo hrbet in spodbujajo srčno-žilni sistem. Sodobne naprave imajo vgrajen računalnik, ki na primer prikazuje različne vrednosti:

  • prevožena razdalja
  • hitrost
  • kadenco
  • porabo kalorij na eliptičnem trenažerju
  • analizo telesne maščobe
  • pulz
  • pretečen čas

Številne stopnje vadbe, funkcije in programi, kot sta vzpenjanje po stopnicah ali intervalna vadba, omogočajo učinkovito vadbo.

Eliptični trener ali tekalna steza? Kakšne so razlike?

V nasprotju s tekalno stezo se pri vadbi na eliptičnem trenažerju giblje celotno telo, od nog do rok. Hkrati se krepijo številne mišične skupine, noge se trenirajo podobno kot pri teku, vendar sklepi niso obremenjeni z udarci, saj so noge še vedno v stiku s površino. To preprečuje stiskanje. Vadba na napravi je v primerjavi s tekalno stezo manj naporna.

Nakup eliptičnega trenerja

Domači eliptični trenažer vam omogoča, da ohranjate dobro telesno pripravljenost in vam ni treba zapustiti stanovanja ali hiše. Pomaga povečati telesno pripravljenost, vzdržljivost in kondicijo na način, ki je nezahteven za sklepe in pri katerem se pokuri veliko kalorij. Z vadbo lahko preprečite bolezni srca in ožilja. Večina opreme ponuja veliko različnih stopenj upora, zato lahko intenzivnost prilagodite in vadbo prilagodite vsem stopnjam telesne pripravljenosti. Če imate malo prostora, je zložljivi eliptični trenažer odlična izbira. Sodobne naprave nudijo dragocene programe in funkcije ter kažejo napredek.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več