Mini pečice

Nakup mikrovalovne pečice poceni na spletu

Mikrovalovna pečica je zelo pogosta naprava v kuhinji, ki se pogosto uporablja za segrevanje in odmrzovanje hrane in pijače. Sevanje segreje molekule vode, tako da je hrana v nekaj minutah pripravljena za uživanje. Za uspešno uporabo naprave je treba pri uporabi in namestitvi mikrovalovne pečice upoštevati več točk.

Različne vrste mikrovalovnih pečic

Za vas kot potrošnika obstajajo tri glavne vrste mikrovalovnih pečic: Standardna mikrovalovna pečica je preprosta naprava, ki jo lahko uporabljate samo za ogrevanje in odmrzovanje. Ta mikrovalovna pečica je majhna, poceni in v stanovanju zavzame malo prostora.

Mikrovalovna pečica s pečico močno razširi možnosti uporabe, saj lahko s tem aparatom pripravite okusno hrano, kar z običajnimi mikrovalovnimi pečicami ni mogoče. Vgradno mikrovalovno pečico lahko postavite v kuhinjo, da prihranite prostor in jo popolnoma prilagodite kuhinjskemu dizajnu. Mikrovalovne pečice so pogosto na voljo s celotnim kompletom za namestitev. S tem prihranite čas, saj vam ni treba najprej poiskati vseh posameznih delov.

Kako najbolje uporabljati mikrovalovno pečico?

Pred vklopom naprave preberite navodila za uporabo. V notranjosti naprave je steklena plošča, ki se med delovanjem vrti. Živila dajte v primerno posodo za mikrovalovno pečico. V posodo nikakor ne vstavljajte kovinskih predmetov, saj lahko pride do požara. Če upoštevate navodila, lahko uporabite aluminijasto embalažo. Med segrevanjem hrano še naprej mešajte. Tako se toplota enakomerno porazdeli. Če gre za juho ali drugo jed z visoko vsebnostjo vode, jo je smiselno pokriti. Tako boste mikrovalovno pečico pozneje lažje očistili.

Če želite odmrzniti le eno posodo, izberite ustrezno nastavitev. Za jedi z visoko vsebnostjo vode zadostuje nizka moč. Po segrevanju pustite posodo nekaj časa stati. Pri odstranjevanju bodite previdni, saj nastane veliko toplote in pare.

Katera mikrovalovna pečica je primerna zame?

Če želite, da je mikrovalovna pečica majhna in varčna s prostorom, boste našli široko paleto ustreznih naprav, ki so še posebej primerne za odmrzovanje in segrevanje hrane. Vgradna mikrovalovna pečica je najboljša izbira za vas, če imate primerno kuhinjo, v katero lahko vgradite napravo. Mikrovalovna pečica s pečico lahko nadomesti štedilnik tudi v majhnih stanovanjih, če želite pripravljati le manjše obroke.

Pogosto zastavljena vprašanja o mikrovalovni pečici

Kako visoka mora biti moč mikrovalovne pečice?

Običajno zadošča moč 700 do 800 W; več kot 1000 W je le redko potrebnih. Prepričajte se, da je moč mogoče nastavljati v majhnih korakih in da je na voljo funkcija odmrzovanja.

Kateri materiali so primerni za mikrovalovno pečico?

Najboljše so keramične, steklene, plastične ali porcelanaste sklede. Sevanje brez težav prodira skozi te materiale. V nobenem primeru ne uporabljajte kovine.

Kako očistiti mikrovalovno pečico?

Najbolje je, da v aparat postavite posodo z vodo in kisom ter ga pustite delovati nekaj minut. Po ohladitvi z vlažno krpo očistite ohišje kadilnika.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več