Tekalne steze

Izberite
Razvrsti po
19 Rezultat za "Tekalne steze"
Filter in razvrščanje

Tekalne steze

Tekalne steze

Je zunaj sneg? Ali pada dež? Je zunaj megla ali vihar? Ali je fitnes celo...zaprt?? Nič vam ne more preprečiti, da ne bi zjutraj obuli tekaških copat, in izvedli trening – če imate doma pravo tekalno stezo!

Tek in hoja  sta najbolj naravno človeško gibanje.

Redna hoja in tek krepita kardiovaskularni sistem, utrjujeta kosti in ne nazadnje tudi izboljšujeta imunski sistem in pomagata pri hujšanju.  Pa tudi če ima jutranji tek v gozdu ali parku neverjetne terapevtske učinke, zanj nimamo vedno pogojev. Vreme, življenjski stil in tudi strah pred poškodbami so razlog, zakaj je dobro teči na tekalnem traku. Povrh vsega se boste znebili izgovorov – če ne boste mogli teči zunaj, vas bo vadba počakala notri.

Izbira tekalne steze

V tej kategoriji boste našli dva tipa tekalnih stez.

Za vsakodnevno vadbo so najboljši športni tekalni trenažerji. Dosegajo hitrost do 12 km/uro in imajo tudi nekaj nastavitev zahtevnosti teka. Na prvi pogled jih boste prepoznali po visokih ročajih. Poleg računalnika za nastavitev hitrosti imajo te tekalne steze tudi merilce pulza. Da vam pri vadbi ne bo dolgčas, multimedialna postaja omogoča spremljati nadaljevanke, poslušati glasbo ali avdio knjige.  

Zanimiva možnost je programiranje zahtevnosti in naklona,  ki omogoči pripraviti trening točno po vaši meri po progi, ki si jo boste izbrali sami. Prenesite si eno od pripravljenih tekaških prog, in steza bo sama prilagajala pogoje proge. Imate radi tekmovanje? Tecite in tekmujte s tisoč tekači iz vsega sveta, ki tečejo skupaj z vami, po enaki progi.

Če hočete vzdrževati formo tudi med pisanjem poročil, pisanjem mailov ali programiranjem, potem je bolje izbrati workspace tekalno stezo. Ti enostavni zložljivi tekalni pasovi se enostavno položijo pod mizo, in vam omogočajo delati za vsako delovno mizo stoje. Zahvaljujoč svoji nižji maksimalni hitrosti, stabilnosti in specialni nedrseči površini pomagajo reducirati tveganje poškodbe. Bolj enostavna konstrukcija in manjša teža pomenijo, da trak v pisarni ali v delovni sobi ne bo zavzel celotne površine večino časa. Po odkorakanju vašega „treninga“ ga enostavno postavite in pospravite v omaro ali poleg njej.

Nimate dovolj prostora za tekalno stezo?

Vsak nima doma dovolj prostora za tekalno stezo. To vam ne bo preprečilo vadbe! Če radi kolesarite, vam ministepperji nudijo „vmesni korak“ med vadbo na rotopedu in tekom na tekalni stezi.

Naslednja možnost so vibracijske površine, ki s pomočjo vibracij pomagajo krepiti mišice in izgorevanje maščob. Že nekaj minutna vadba na vibracijski površini pomeni več deset minut na vadbeni fitnes napravi.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več