Tekalne steze

Izberite
Razvrsti po
13 Rezultat za "Tekalne steze"
Filter in razvrščanje
Tekalne steze

Tekalne steze za domačo uporabo - učinkovite in neodvisne od vremenskih razmer

Tek ne glede na vreme in temo? Nič lažjega. Z lastno tekalno stezo lahko vzdržljivostni trening izvajate praktično kadar koli. Brez prekinitev - brez izgovorov - popolnoma brez skrbi in prijazno do sklepov v udobju doma. Zakaj ne obremenjuje sklepov? Tekalne steze imajo običajno ravno površino. Poleg tega je na voljo prilagodljiv sistem blaženja, ki je zdaj že standard in poskrbi za mehak občutek ob teku.

Številni modeli so zdaj tudi zložljivi in jih je mogoče po vadbi zlahka spraviti pod kavč, kar jim daje edinstveno prednost pred drugo kardio opremo. Vnaprej nameščeni (vadbeni) programi omogočajo individualno, prilagojeno in raznoliko vadbo na tekalni stezi. Vsaka tekalna steza ponuja različne stopnje hitrosti in naklona, kar omogoča prilagajanje treninga potrebam vsakega tekača.

Prednosti tekalne steze

Koristi teka na splošno in zlasti vadbe na tekalni stezi so očitne. Tek je del naše vsakodnevne vadbe že od začetka človeštva in je precej priljubljen. Vadba na tekalni stezi ni izjema. Po kratkem ocenjevalnem teku se lahko začne pravi trening.

Za razliko od teka na prostem ima vadba na tekalni stezi različne zdravstvene in praktične prednosti.

  • Tecite kadarkoli in v vsakem vremenu - Zjutraj pred delom, med odmorom za kosilo v domači pisarni ali zvečer, ko otrok zaspi. Včasih smo trdno odločeni, da bomo tekli, a ko sonce zaide ali nas ujame nenaden dež, naša motivacija upade. Vsak, ki ima doma tekalno stezo, lahko trenira prilagodljivo, brez izgube časa, na suhem in varnem. Kadarkoli vam ustreza.

  • Izboljšajte vzdržljivost in hitrost na nadzorovan način ter merite napredek - Vsi imamo vadbeni cilj, naj bo to določena razdalja, najboljši čas ali splošno dobro počutje. K uspešni vadbi na tekalni stezi prispevajo tipični parametri vadbe, kot so hitrost, naklon in srčni utrip, ki bi morali predstavljati standard na vsaki dobri tekalni stezi in jih je treba pred vadbo vedno ustrezno nastaviti.

  • Udoben tek brez alergij - Seveda nam je znano. Čeprav je spomladi ali poleti lepo teči na prostem, nam to včasih predstavlja težavo. Če je v zraku cvetni prah, če je temperatura previsoka za lahkoten tek ali če so tla premočena zaradi dežja iz prejšnjega dne, je pogosto težko popolnoma uživati v teku. Tek doma je prijetnejša in udobnejša alternativa.

  • Zdravstvene prednosti teka - Tekaški trening je koristen na več načinov. Izboljšuje telesno pripravljenost, krepi mišice - zlasti spodnje mišične skupine - in preventivno vpliva na bolečine v hrbtu. Tekalne steze so zaradi vzmetenja prijaznejše do sklepov v primerjavi s treningom na prostem.

Poiščite pravo tekalno stezo

Zaradi številnih različnih modelov izbira prave tekalne steze sploh ni enostavna. Odvisno od stopnje teka in cilja treninga se zahteve za zanesljivo tekalno stezo razlikujejo. Katero dodatno opremo ali tehnične lastnosti mora imeti moja tekalna steza? Ta vprašanja morate vsekakor razjasniti pred nakupom. Zavedamo se, kako zapletena in kompleksna je lahko takšna raziskava, zato vam z veseljem ponudimo priporočila in nasvete:

  • Za začetnik - Za začetnike in ljudi, ki se ukvarjajo predvsem s hojo ali lahkotnim tekom, ki tekalno stezo uporabljajo le občasno in sami, so primerni enostavni in priročni modeli za začetnike. Za to skupino ljudi so povsem primerne tekalne steze z močjo motorja do 1,5 KM, približno petimi programi teka, hitrostjo 10 km/h ter 120 cm dolgo in 45 cm široko tekalno površino. Zaradi manjšega spektra funkcij - v primerjavi z vrhunskimi tekalnimi stezami - so tudi stroški bistveno nižji. Zelo dobro tekalno stezo za začetnike lahko najdete že od 400 € naprej.

  • Za rekreativne tekače - Tisti, ki redno in intenzivno tečejo, običajno potrebujejo delno profesionalno opremo, zato bi morali razmisliti o tekalni stezi v srednjem cenovnem razredu. Priporočamo zmogljivejši motor do 3 KM, približno 15 programov treninga in kakovostno opremo s prostornim prostorom za shranjevanje, USB in avdio povezavo in/ali držalom za tablico. Najvišja hitrost teh tekalnih stez naj bi bila približno 18 km/h. Za udoben in varen tek priporočamo vsaj 50 cm široko in 140 cm dolgo površino. Primeren znesek je 800 €.

  • Za napredne uporabnike - Tekalne steze za profesionalce in napredne uporabnike morajo imeti najvišjo kakovost in različne funkcije za intenzivno uporabo. Zato priporočamo moč motorja vsaj 4 KM in hitrost 20 km/h ali več. Glede na visok tempo profesionalnih tekačev med intervalnim ali progresivnim tekom je dolžina koraka logično daljša kot pri manj izkušenih tekačih. Temu mora biti prilagojena tekalna površina, ki mora biti vsaj 150 cm dolga in 55 cm široka. Pri naprednem tekaškem treningu so nakloni ali gorski teki nujni, zato morajo profesionalne tekalne steze vedno omogočati 15 % motorizirani naklon. Za intenzivno uporabo poiščite opremo z blažilniki, ki varčujejo sklepe in so prilagodljivi. Visokokakovostne profesionalne tekalne steze stanejo več kot 1 000 €.

Kaj je pomembno pri nakupu tekalne steze in kaj moram upoštevati?

Za udobno in ciljno usmerjeno vadbo na tekalni stezi so pomembni različni dejavniki. Poleg moči motorja (KM), tekalne površine, blaženja tekalne steze, stabilnosti, ventilatorja in povečanja intenzivnosti s funkcijami, kot je naklon ali velik izbor programov vadbe, so pri odločanju o nakupu ključni razlogi tudi rešitve za prihranek prostora, kot so zložljive tekalne steze. Najpomembnejša merila so navedena v priročniku za tekalno stezo.

Poleg tega vam priporočamo naš slovarček, v katerem so navedeni in pojasnjeni vsi pomembni izrazi s področja športa in usposabljanja.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več