Plinski žari

Izberite
Razvrsti po
38 Rezultat za "Plinski žari"
Filter in razvrščanje
Plinski žari

Nakup plinskega žara

Zrezki, klobase, ribe in zelenjava. Na plinskem žaru lahko pripravite hrano v kratkem času in je edinstvenega okusa. Vendar imajo plinski žari veliko več prednosti. V naslednjem vodniku boste izvedeli, kaj je značilno za sodobne plinske žare, kateri različni modeli so na voljo in na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

Majhen plinski žar za balkon ali zunanjo kuhinjo

Proizvajalci ponujajo plinske žare različnih oblik in velikosti. Če na balkonu nimate veliko prostora, primerni so manjši namizni žari na butan ali propan. Na balkonu lahko postavite tudi majhen plinski žar. Ti tanki žari so opremljeni z dvema ali tremi zmogljivimi gorilniki. Police so običajno zložljive. Spodnja konstrukcija v obliki omarice je izdelana iz jekla ali v primeru visokokakovostnih modelov iz nerjavnega jekla. Za vrtljivimi vrati je prostor za večjo plinsko jeklenko.

Če imate na terasi ali vrtu veliko prostora, lahko uporabite kombinirani žar in kadilnico. Ti žari se uporabljajo s plinom in tudi z ogljem. Še bolj ekskluzivna za ljubitelje plinskega žara je zunanja kuhinja. V teh vrtnih kuhinjah lahko pripravite vse vrste jedi in seveda pečete, kuhate in pečete na žaru. Če radi kampirate ali občasno uporabite žar na balkonu ali vrtu, sodoben plinski žar za kampiranje je idealen. Majhen žar z enim gorilnikom vam kljub svoji majhnosti ponuja največje užitke pri peki na žaru.

Katere so prednosti plinskih žarov v primerjavi z žari na oglje?

Plinski žar ima v primerjavi z žarom na oglje številne prednosti. Po vklopu plinske jeklenke z vrtljivimi gumbi prižgite plinske gorilnike s piezoelektričnimi vžigalniki. Gorilniki v trenutku dosežejo želeno temperaturo za cvrtje ali peko na žaru. Temperaturo lahko enostavno nastavite z vrtljivimi gumbi. Ker se pri peki na žaru ne uporablja oglje, so plinski žari enostavni za čiščenje in med peko manj dimijo. Po uporabi se vrtljivi gumb izklopi in ni potrebno odstranjevanje vročega pepela. Plinske žare lahko v nasprotju z žari na oglje običajno uporabljate na balkonih večstanovanjskih stavb. Kdor želi na balkonu uporabljati plinski žar, mora kljub temu upoštevati hišni red. Ni res, da naj bi bila hrana pripravljena na žaru na oglje boljšega okusa kot hrana pripravljena na plinskem žaru.

Plinski žar mora izpolnjevati naslednje zahteve

Če želite kupiti plinski žar, morate vnaprej razmisliti o prostoru. Za peko na žaru za dve, tri ali štiri osebe je primeren majhen kamping plinski žar ali plinski žar, ki je majhen in ima le dva ali tri gorilnike. Če pa je peka na žaru vaša strast, kupite plinski žar, s katerim lahko kuhate, pečete in morda celo pripravite dimljene jedi. Za to so idealni veliki kombinirani žari ali udobne zunanje kuhinje.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako vroči so plinski žari med delovanjem?

Gorilniki plinskih žarov v kratkem času dosežejo temperature od 100 do 300 °C.

Kako dolgo zdrži vsebina plinske jeklenke?

Poraba je odvisna od časa uporabe in zmogljivosti plinskih gorilnikov. Če je moč gorilnikov 12 W, 5-kilogramska plinska jeklenka bo delovala približno 5 ur in 30 minut.

Koliko gorilnikov potrebujejo plinski žari?

To je odvisno od velikosti območja za peko na žaru. Veliki kombinirani žari so opremljeni s 4, 5 ali 6 gorilniki, ki jih je mogoče individualno upravljati.

Kako očistiti plinske žare?

Enota žara plinskega žara in rešetka žara sta izdelani iz jekla in nerjavnega jekla. Za čiščenje običajno zadostujejo mehka krtača, voda in detergent za posodo.

Prijava