Vakuumski varilnik

Kupite sesalnik na spletu po nizki ceni

Ali pogosto kuhate iz svežih živil in/ali imate vrt? Potem je vredno investirati v sesalnik. Z njim lahko v vrečki nepredušno zaprete različna živila. Ostanejo sveži, imajo daljši rok trajanja in počasneje izgubljajo svoj okus. Varno lahko shranite tudi čaj in kavo. Vendar je treba pri nakupu in uporabi sesalnika upoštevati več vidikov.

Ti sesalniki so se uveljavili

Za občasno uporabo v zasebnih domovih je dobra izbira ročni vakuumski varilnik. Prilega se v vsak predal in je pravzaprav le vakuumska črpalka. Priključite ga na posebno vrečko z ventilom in odstranite zrak. Ker pa vsebina ni nepredušna, jo je mogoče hraniti le nekaj dni. Ta sistem je še posebej zanimiv za začasno vakuumiranje mesa za prihajajoč piknik. Marinada se hitreje vpije in ne oddaja vonjav ostali vsebini hladilnika.

Ne želite uporabljati žepkov z ventilom in želite ohraniti živila še dlje časa sveža? V tem primeru je bolj zanimiva rešitev klasični sesalnik z žarkom. Gre za ravno napravo, ki je tudi precej kompaktna. Odprti konec vrečke iz folije vstavite v sesalnik. Zdaj enota odvaja zrak. Vrečko nato hermetično zapremo z grelnim elementom.

Priporočljivi so modeli z dvojnim varjenjem. Tako je shranjevanje omak in vlažnih živil še varnejše. Sesalnik z žarki dolgo ohranja svežino, vendar zahteva tudi posebno folijo ali vakuumsko vrečko. Če želite, lahko kupite palični vakuumski varilnik v kompletu s kuhalnikom sous-vide. Ribe, meso in zelenjava se pripravljajo v vitaminski vodni kopeli. Komorni vakuumski varilnik je zelo zmogljiva različica. V vakuumsko komoro vstavite vrečke iz folije z vsebino. Ta sesalnik je prevelik za običajna gospodinjstva. Njegova prednost se kaže v gastronomiji.

Funkcije in možnosti sesalnika

Namen sesanja je preprečiti prodiranje kisika in bakterij. Tako se naravni okusi in vitamini ohranijo dlje časa. Napolnjene vrečke lahko shranite v hladilniku in zamrzovalniku, da prihranite prostor. Zaradi pomanjkanja kisika tu ni nevarnosti za opekline v zamrzovalniku. Kot smo že omenili, je vakuumsko mariniranje še ena glavna funkcija teh naprav. Dandanes kuhanje mesa v pari ni več običajna praksa le za ljubitelje žara.

Ni nujno, da se aparat uporablja v kuhinji. Seveda lahko vse predmete nepredušno zavijete in ovijete v krčljivo folijo. To je med drugim smiselno v primeru nakita, dragocenih kovancev in dokumentov.

Pogosto zastavljena vprašanja glede sesalcev

Kako dolg je rok trajanja vakuumsko pakirane hrane?

Kruh 1 teden, kuhano meso 12 dni, sir do 2 tedna, sveže sadje 22 dni, kava do 1 leta.

Kako zmogljiv mora biti sesalnik?

Za hitro in varno sesanje mora imeti aparat moč vsaj 110 W. Priporočljiv je vakuumski tlak 0,8 bara ali več. Pri nekaterih sistemih je moč črpalke nastavljiva. To je koristno za mehko in občutljivo hrano.

Ali lahko z vrečkami za zamrzovanje vakuumsko zaprete?

Ne. Vakuumske vrečke in vakuumske folije imajo površinsko strukturo satovja. Odporen je na trganje, temperaturo in 100-odstotno neprepusten za zrak. Trgovsko dostopne vrečke za zamrzovanje nimajo teh lastnosti. Ob črpanju zraka ali pozneje so se v njih naredili mehurčki.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več