Stojala za ročne uteži

Različna stojala za ročne uteži za popolno domačo vadbo

Telesna pripravljenost je za mnoge ljudi eno najpomembnejših meril za zdrav življenjski slog. Po napornem dnevu v službi pa ne uspe vsakomur obiskati fitnesa. Vzpostavitev domače telovadnice je priljubljen trend, ki odlično združuje udobno bivalno okolje s fizičnimi izzivi. Če želite, da so uteži in dodatna oprema za domačo vadbo varno shranjene in vedno na dosegu roke, se vam splača kupiti stojalo za uteži. V naslednjem pregledu je pojasnjeno, zakaj je takšen nakup pametna odločitev in po čem se razlikujejo različna stojala za uteži.

Kupite stojalo za ročne uteži in uživajte v udobni vadbi za moč

Stojalo za enoročne, dvoročne ali kolutne uteži bo poskrbelo za varno shranjevanje težkih uteži med vadbo. Med vadbo uteži ne bodo na tleh, zato ni nevarnosti, da bi se po nesreči spotaknili ob njih in se poškodovali. Kdor trenira z večjim številom uteži, jih lahko postavi v stojalo za uteži in jih ima med vadbo vedno na dosegu roke. Tako ne izgubljate dragocenega časa, trening pa je lahko izjemno učinkovit. Stojalo za uteži omogoča tudi priročno odlaganje uteži, ne da bi se morali najprej skloniti. To združuje varnost, red in udobje - odličen pogoj za trening na profesionalni ravni.

Pregled različic stojal za ročne uteži

Pri nakupu stojala za ročne uteži je najpomembneje, da si najprej ogledate ročne uteži, ki jih trenutno uporabljate. Izbirate lahko med stojali za enoročne in dvoročne uteži ter stojali za kolutne uteži in kombiniranimi stojali za uteži.

Stojalo za enoročne uteži

Stojala za enoročne uteži imajo več polic, na katerih so lahko uteži nameščene ena poleg druge. Zasnovani so za varno shranjevanje več parov uteži. Na voljo so stojala za uteži z dvema ali tremi nadstropji s policami različnih dolžin. Zato je najbolje, da velikost izberete glede na število uteži. Ker morajo police za uteži zdržati veliko težo, je pomembno, da izberete model z visoko stabilnostjo. Zato je okvir običajno izdelan iz robustnega jekla.

Stojalo za dvoročne uteži

Ker mora stojalo za dvoročne uteži podpirati večjo težo, vaje s temi utežmi pa so vsestranske, so poleg stabilnih stojal za uteži na voljo tudi modeli z nastavljivo višino. Višinsko nastavljiva različica omogoča veliko prilagodljivost in jo lahko individualno prilagodite vadbi glede na osebne potrebe. Višina se običajno nastavlja v korakih, da se doseže visoka stopnja individualizacije. Fiksna različica običajno ponuja več položajev, v katerih lahko odložite uteži.

Stojalo za kolutne uteži

Za varno namestitev diskov je odlična možnost stojalo v obliki črke A. Njegova zasnova omogoča varčno shranjevanje, diske pa lahko brez težav namestite na veje stojala.

Kombinirana stojala za uteži

Kombinirana stojala za uteži združujejo rešitev za shranjevanje enoročnih, dvoročnih in kolutnih uteži. Če si kdo rad popestri vadbo, je takšno stojalo za uteži pametna rešitev, ki v domači telovadnici ponuja še več prostora za vadbo in visoko učinkovitost.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več