Vlažilci

Razvlaževalec zraka

Človek je odvisen od svežega zraka doma in v službi. Notranjost z previsoko vlažnostjo je lahko stresno za telo. Problematične so tudi točke in materialne škode zaradi korozije. Razvlažilniki zraka so kot zdravila, ki so na voljo v različnih izvedbah za vse potrebe.

Kako deluje razvlaževalec zraka?
Aparat je zasnovan tako, da zmanjša delež kondenzirane vode v zraku in ustvari boljše okolje za vse vrste prostorov. S kakovostno opremo je lahko ciljna vrednost nastavljena tako, da razvlaževalec začne delati šele z določeno stopnjo vlage in ponovno samodejno izklopi, ko doseže optimalno vrednost. Med delovanjem toplejši zrak gre skozi hladilnega elementa v notranjosti. To je zgrajen tako, da vodne kapljice kapljajo v posodo. To posodo je treba od časa do časa izprazniti. (Vodo lahko uporabljate npr. za zalivanje cvetja.) Zrak, ki izhaja je tako suh.

Razlike med razvlaževalniki
Kdo želi kupiti razvlažilca, lahko izbira med številnimi različnimi modeli z zelo različnimi uspešnosti. Za enostavno razvlaževanje zraka v majhnih prostorih, kjer obstaja le majhna količina vode, le cenejša mini razvlaževalec. Stroški pridobivanja tukaj so nižje in poraba energije je še bistveno nižja. Če potrebujete kompleksnejši razvlaževalec, morate kupiti razvlaževalec z močnim kompresorjem. Velika prednost za razliko od mini razvlaževalniki sta visok zmogljivost in bistveno hitrejše kroženje zraka. V primeru kontinuiranega težkega mokrega zraka je boljša alternativa. Visoka zmogljivost, pa se odraža v stroških nakupa in še bolj pri porabi energije. Poleg tega kompresor dela hrup. Ta vrsta razvlažilnika se zato običajno uporabljajo v velikih vlažnih območjih in v gospodinjstvih se ne uporablja veliko.

Zakaj je treba imeti razvlaževalec?
Previsoka vlažnost je lahko stalen problem. Prvi simptomi so npr. zamegljena okna, zatohel vonj in madeži na stenah. V mnogih primerih je moderna arhitektura odgovorna za to, da v stavbah ne bi imeli vlago. Včasih, vendar pa lahko zgodi ravno nasprotno, saj so novejše okna in betonske konstrukcije običajno tako dobro zaprti, da stene ne dihajo, in tako slabo kroži zrak. Vlaga se lahko usede in prijde v stavbo že med gradnjo. Zid je trajno izpostavljen vremenu in vlaga poravna v različnih materialov. Podobno stanje prevladuje npr. po poplavi ali po poku cevovodu v hiši. Tudi ko imati vodo v kletu, razvlaževalec Vam pomaga, da bi ste imeli popolnoma suh prostor.
Žal, če je ustrezno prezračevanje ni vedno mogoče, potem pa nabira vlago, kar lahko vidite še posebej na gladkih, hladnih površinah v obliki kondenzata. Na splošno, vlaga ne sme presegati pribl. 50% pri povprečni temperaturi 20 ° C. Ko je vlažnost višja, lahko ustvarijo glivice in plesni, ki lahko resno ogrozijo vaše zdravje v obliki alergiji in drugih bolezni, kot so različne bolezni dihal in drugih. Preprečevanje plesni z razvlaževalcom je pomembno ne samo zato, da bi se izognili morebitnim visokim stroškam ko odstranite plesni, ampak tudi za zaščito pred škodljivimi snovmi.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več