Vlažilci

Nakup vlažilnika zraka

Zaradi presuhega zraka v prostorih ne trpijo le astmatiki in alergiki. Vlažilnik zraka poskrbi za zdrav zrak v prostoru. Ne glede na to, ali gre za zasebne prostore, pisarno ali delovno mesto, pomembna je povsod. Kako te naprave delujejo in v čem se razlikujejo?

Vlažilnik zraka v sobi - kakšne so njegove prednosti?

Zrak v prostorih je suh, zlasti v kurilni sezoni. To negativno vpliva na ljudi, živali in rastline. Rešitev je nakup sobnega vlažilnika zraka. Vlažilnik nadzorovano sprošča vodo v zrak. Večja vlažnost zraka izboljša počutje in udobje ter koristi vašemu zdravju. Aparat na primer sprosti dihalne poti. Premajhna vlažnost, najbolje 45 do 55 odstotkov, izsuši sluznice. Patogeni lahko vstopijo v vaše telo skoraj brez ovir. Suh zrak povečuje tveganje za okužbo z virusi gripe. Preveč suh zrak v prostoru povzroča:

 • dražeč kašelj
 • srbenje kože
 • glavobol
 • motnje spanja

Vlažilniki zraka za spalnico ali druge prostore - različne vrste/tipi

V spletni trgovini boste našli različne naprave, ki izboljšujejo zrak v vašem domu, kot je vlažilnik zraka VapoAir Opal podjetja Klarstein, ki s sedem-stopenjskim razpršilnikom vlaži zrak v prostoru. Primeren je za vsako priložnost, saj se lahko odločite, ali želite hladno ali toplo meglico. Ko je dosežena nastavljena vlažnost, se naprava izklopi ali pa se ponovno vklopi. Zaradi LED zaslona z digitalnim indikatorjem vlažnosti imate vedno vse na očeh.

Posebna naprava, ki jo lahko kupite, je tudi vlažilnik zraka Monaco, ki z ultrazvočno tehnologijo ustvarja fino vodno meglico in s pomočjo antibakterijskega filtra odstranjuje prah, bakterije in plesni. Tako enota deluje tudi kot čistilnik zraka. Vlaženje zraka zmanjšuje prašnost in s tem simptome alergij. Ionizator pomaga tudi pri odpravljanju neprijetnih vonjav, kot je cigaretni dim.

Vlažilnik zraka - Pomembne funkcije

Med številnimi uporabnimi funkcijami in posebnimi lastnostmi so:

 • različne stopnje razpršilnika
 • samodejno delovanje
 • nočni način delovanja
 • časovnik
 • aroma difuzor
 • zaslon na dotik
 • daljinski upravljalnik
 • samodejni izklop luči, ko je rezervoar za vodo prazen

Kateri vlažilnik zraka izbrati?

Po potrebi lahko uporabite tudi funkcijo ogrevanja za ustvarjanje tople meglice. Aroma difuzor dodaja vodni meglici dišavo. Upravljanje naprave je preprosto in priročno zaradi zaslona na dotik in daljinskega upravljalnika. Čistilniki zraka so hkrati vlažilniki in čistilniki zraka. Ena od prednosti je, da so vse enote zelo elegantne in se popolnoma prilegajo prostoru. Glede na velikost rezervoarja za vodo jih lahko uporabljate v različnih prostorih. Proizvajalci navajajo priporočila, kakšna velikost enote je potrebna za določen prostor.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšne so prednosti vlažilnika zraka?

Zdrava raven uravnotežene vlage preprečuje izsušitev sluznic, zlasti v kurilni sezoni, in podpira obrambne mehanizme telesa. Z dobrim zrakom v prostoru lahko dihate globoko in zdravo. Učinkoviti ultrazvočni razpršilniki so primerni za neprekinjeno delovanje. Delovni hrup je komaj opazen.

Kako deluje vlažilnik zraka?

Pogosto se uporabljajo razpršilniki, ki uporabljajo ultrazvok. Voda se razprši v majhne kapljice. Imajo majhno porabo energije. Čistilniki zraka filtrirajo na primer tudi prah in cvetni prah.

Katere funkcije so uporabne?

Z različnimi stopnjami vlažilnika lahko individualno nastavite zrak v prostoru na želeno vrednost. Pri avtomatskih enotah je mogoče nastaviti vlažnost. Vgrajeni higrometer neprekinjeno meri vrednost in prilagaja moč. Preklopni ionizator pretvori molekule kisika v negativne ione. To olajša filtriranje. Napravo lahko upravljate z daljinskim upravljalnikom s kavča in nastavite čas delovanja s časovnikom.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več