Clubbell uteži

Clubbell uteži: nekoliko drugačna oblika treninga zgornjega

Vadba s clubbell utežmi je zaradi prefinjenih konceptov vadbe mišic rok, ramen, hrbta in dlani zelo priljubljena novost v fitnes industriji. Nakup clubbell uteži je pametna ideja, ko gre za trening moči, za katerega je značilna visoka učinkovitost. Za kakšno športno opremo gre? Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu clubbell uteži? Capital Sports ponuja clubbell uteži v različnih izvedbah in ima odgovore tudi na ta vprašanja. Čas je, da si podrobno ogledamo ozadje enega najbolj iskanih športnih trendov danes.

Stožec za vadbo zamahov in vse drugo, razen ročke

Clubbell uteži ne smete zamenjati z ročkami, saj ponujajo popolnoma drugačno vrsto vadbe. Omogočajo funkcionalno vadbo za moč, ki združuje različne osebno zastavljene cilje. Gre predvsem za moč, stabilnost in koordinacijo, pa tudi za trening ravnotežja in izboljšanje vzdržljivosti. Vadbo s temi stožci lahko nekoliko primerjamo z vajami s kettlebellom. Clubbell uteži so namenjene ponavljajočim se gibom rok, pri čemer je pri tej vrsti vadbe ključna centrifugalna sila. Vpliva na mišičevje rok in celotnega trupa, vključno z rameni, hrbtom in rokami. Cilj je uporabiti centrifugalno silo za krepitev. Trening s clubbell utežmi se običajno dojema kot prijeten, a učinkovit.

Poleg tega so clubbell uteži odlične za rehabilitacijo po naključnih poškodbah. Hkrati se lahko uporabljajo tudi preventivno, da se preprečijo poškodbe, saj učvrstijo mišice.

Za koga je vadba s clubbell utežmi še posebej primerna

Clubbell uteži so lahko del redne vadbe športnih navdušencev. Posebej veliko dodano vrednost ponujajo tudi športnikom, ki jih uporabljajo za ogrevanje. Plavalci, teniški igralci in mojstri borilnih veščin radi uporabljajo to gimnastično orodje, ki je znano že tisočletja, za ogrevanje pred dejanskim treningom.

Nakup clubbell uteži: ta merila so pomembna

Pri izbiri pravih clubbell uteži je pomembno, da je mogoče stožec zlahka prijeti v roko. Za doseganje visoke stopnje učinkovitosti se mora udobno prilegati v roko. Ročaj clubbell uteži, ki so na voljo pri podjetju Capital Sports, je rahlo hrapav. To pomeni, da ne bodo zdrsnile iz prepotenih rok. Spodnja stran stožcev je ravna, zato lahko stojijo na ravni površini, ne da bi se odkotalile.

Kupite vrhunske clubbell uteži podjetja Capital Sports preko spleta

Klasični gimnastični stožci v novi obliki so na voljo v vrhunski različici podjetja Capital Sports. V celoti so izdelani iz litega jekla, zato so zelo močni in imajo odličen oprijem. Dvobarvni prašni premaz v modri in črni barvi poudarja zelo visoko kakovost stožcev. Da bi izpolnili različne zahteve za individualno funkcionalno vadbo, so v spletni trgovini na razpolago clubbell uteži v različnih kategorijah teže. Začetniki lahko začnejo z lažjimi utežmi in se postopoma preusmerijo v višje težnostne razrede. V okviru ene vadbe so možne tudi kombinacije različnih tež.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več