Moj voziček
Vaša košarica je trenutno prazna

Hladilec zraka

Izberite

Hladilec zraka

Zračni hladilniki so pogosto zamenjeni s klimatsko napravo, ampak temeljijo na povsem drugačnem principu. Zagotavljajo enostavno osvežitev s hlajenjem zraka v celotnem prostoru v vročih poletnih dneh. Ventilator in mini klima v eni napravi. Glavne prednosti zračnega hladilnika so nizko porabo energije, majhna teža in visoko mobilnost. Da bi našli pravo hladilno napravo, je treba upoštevati nekatera merila, da bi poleti privoščili hladno in prijetno izkušnjo.

Kako deluje zračni hladilnik?

Običajne mobilne klimatske naprave delujejo z uporabo in z ustavrjanjem odpadne toplote, ki prehaja skozi hladilnega krogotoka. Zračni hladilnik je vrsta ventilatorja s pomožnim sistemom za hlajenje, ki temelji na dobavo z ledom ali z hladno vodo. 

Največja razlika med klimo in zračnim hladilnikom je, da se zračni hladilnik ne uporablja hladilno sredstvo. Zmogljiv ventilator črpa zrak na hrbtni strani in ga piha naprej. V notranjosti naprave je vsebnik, ki ga lahko napolnimo z lednim paketom, ki je bil predhodno zamrznjeni v zamrzovalniku. Med delovanjem zrak teče skozi hladilne baterije in sesa hladno. Hladnejši zrak je nato speljan na sprednji strani aparata v sobo. Posledica tega je zmanjšanje sobne temperature, vendar je učinek majhno šibkejša kot pri klimatskih napravah. Namesto ledenih paket lahko ga napolnimo s hladno vodo, vendar je učinek manj. 

Zračni hladilnik služi svojemu namenu, dokler ledeni obkladki so zamrznjeni - in še vedno deluje kot običajni ventilator, dokler znova napolnimo z ledenim paketom ali s hlavno vodo. V nasprotju s klimatsko napravo, hladilnik zraka poveča vlažnost v prostoru, ki ima pozitiven učinek na telo. Vaš sluznica bo vedno vlažna, tako da se zmanjša tveganje za prehlad v poletnih mesecih.

Izpušni cev - ja ali ne?

Kdo želite kupiti zračni hladilnik, lahko to stori brez dodatne opreme. Naprava ne proizvaja odpadno toploto, in se zato lahko postavite v sobi kot ventilator. Osvobodi Vas od težav, ker ni treba namestiti izpušni cev skozi okno, vendar je zmogljivost hlajenja nižja od klimatskega sistema.

Kakšne so prednosti zračnega hladilnika?

Mobilni zračni hladilniki lahko uporabljamo kjerkoli in se hitro premakne iz ene sobe v drugo. Za razliko od klimatske naprave, so mobilni in zelo enostavni za prevoz. To je zato, ker nimajo zračni hladilniki kompresor in so sestavljeni iz lahkih elementov, kot so umetne snovi. Odsotnost kompresorja je tudi velik plus v smislu hrupa: Mobilni zračni hladilniki delujejo zelo tiho in se lahko delujejo ponoči. Tudi v družinskih hišah in stanovanju ne bo nobenih težav z hladilnikom zraka. Raven hrupa je nekoliko višje od normalnih ventilatorjev, in to zato, da zračni hladilnik ima zelo močan ventilator. 

Druga prednost je nizka poraba energije. Čeprav klimatske naprave pogosto uporabljajo več kot 1000 vatov na uro, zračni hladilnik je bolj ekonomičen in poraba energije je kot na primer pri močnejših žarnic. Najmočnejši argument za nakup zračnega hladilnika je gotovo to, da je poceni, medtem ko klimatski sistemi zahtevajo veliko večji proračun.

Zanimive lastnosti zračnega hladilnika

Hladilniki imajo nekaj zanimivih lastnosti, ki pogosto ne vidimo za prvi pogled zato, ker so hladilniki lahko preimenovane kot hladilniki iz drugih razredov. Vendar so bolj vsestranski kot bi pričakovali: Ventilator se lahko nastavi v več fazah, tako da se lahko ustvari želen učinek hlajenja na vaši izbiri. Poleg tega je večina hladilnikov ima funkcijo ogrevanja, ki za spremembo ogreje hladne dni. Medtem ko klimatsko napravo uporabljamo samo v poletnih mesecih, zračni hladilnik lahko uporabljamo skozi vse leto. 

Zračni hladilnik hitro ohladi majhen prostor, medtem ko za velike prostore je treba uporabiti klimatizacijo. Mobilni zračni hladilnik ima prefinjen filtrirni sistem, in tako nenehno vzdržuje čisti zrak. Cvetni prah nima šanse, zato je zračni hladilnik primeren tudi za alergike.

Zračni hladilnik z ionizatorjem 
 

Kdo želi kupiti zračni hladilnik, bi moral razmišljati nad napravo z ionizatorjem. To je poseben zračni filter, ki zračne komponente - tako imenovane molekule - ionizira. Naprava ustvarja veliko negativno nabitih ionov. Ioni imajo sposobnost, da na njih se lepijo škodljive snovi in deli. Lahko govorimo, da se zrak tako očisti. Zračni hladilnik z ionizatorjem se bojuje proti širjenje gliv, pršic, vonj in virusov. Čist zrak lahko tudi čutimo, ker hladni zraka z ionizacijo se odstrani odporen in zatohel vonj, na primer v kletu.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več