Stimulator veslanja

Izberite
Razvrsti po
14 Rezultat za "Stimulator veslanja"
Filter in razvrščanje
Stimulator veslanja

Simulatorji veslanja

Ko gre za opremo za domačo vadbo, so tekalna steza, eliptični trenažer in simulator veslanja zelo visoko na lestvici priljubljenosti. Nič čudnega, saj ima njihov učinek treninga zelo pozitiven učinek v številnih pogledih, na primer pri izgradnji mišic in kurjenju maščob.

Druge prednosti so povečanje vzdržljivosti in izboljšanje kardiovaskularnega sistema. Kaj točno se skriva za to opremo in kakšen je učinek veslaškega trenažerja na vadbo, je pojasnjeno v nadaljevanju.

Kaj je simulator veslanja?

Ta fitnes in športna oprema simulira veslanje v čolnu. Običajni modeli imajo stabilen okvir ter trdne noge spredaj in zadaj, zaradi česar naprava stoji zelo stabilno. Zračno kolo je nekakšen vztrajnik in je opremljeno z vlečnim mehanizmom.

Sedež, ki se premika skupaj s telesom, omogoča, da med veslanjem potiskate zgornji del telesa in zadnjico naprej in nazaj. Vadba je primerna tako za začetnike kot za napredne športnike ter za ženske in moške vseh starosti in stopenj telesne pripravljenosti. Stopnjo upora, ki se uporablja pri vadbi, lahko na večini naprav nastavite z vrtljivim gumbom.

Veslaški trenažerji - katere mišične skupine se trenirajo in kakšni so drugi rezultati treninga?

Ta fitnes in športna oprema simulira veslanje v čolnu. Veslanje krepi vse glavne mišične skupine, kot so:

  • roke
  • noge
  • kolena
  • meče
  • zgornji del telesa
  • trebuh
  • zadnjica

Mišice hrbta, ramen in vratu se nežno in trajno okrepijo. Veslaški trenažer je najučinkovitejši način hujšanja. Pri vadbi se porabi približno 80 odstotkov celotne mišične mase, zato je poraba kalorij zelo visoka, od 400 do 800 kcal na uro. Poleg tega se trenirajo moč, vzdržljivost in kardiovaskularni sistem.

Za krepitev kardiovaskularnega sistema je priporočljivo uporabljati veslaški ergometer z merjenjem srčnega utripa in uravnavanjem moči. Zaradi tekočega zaporedja gibov, ki potekajo brez udarcev, je to vadba, ki ne povzroča poškodb in je prijazna do sklepov. Obremenitev vezi in sklepov je veliko manjša kot pri teku ali drugih športih. Pomembno je, da med vadbo hrbet ostane raven in da ga med veslanjem raztegnete skupaj s trebušnimi mišicami.

Veslaški trenažerji - različni modeli

Obstajajo različni sistemi upora. Najpogostejše različice so:

  • veslaški trenažer s sistemom zračnega upora
  • magnetni veslaški trenažer
  • vodni veslaški trener

Magnetna zavora omogoča enakomerne potege vesla. Nastavite lahko tudi zelo nizke ravni upora, da vadbo začnete zelo nežno in postopoma povečujete obremenitev.

Na veslaških napravah z vrvnim sistemom je gibanje manj zahtevno, napredovanje pa je običajno bolj gladko. Veslaški trenažerji z vodnim uporom prav tako zagotavljajo občutek resničnega veslanja. Zaradi žuborenja vode se vam zdi, da dejansko sedite v čolnu in veslate. Upor lahko po potrebi prilagodite, da bo vadba raznolika. Zaradi vgrajene funkcije zlaganja prihranite prostor.

Nakup veslaškega trenažerja

Veslaški trenažer za domačo uporabo ponuja celovito, učinkovito in do sklepov prijazno vadbo za celotno telo, ki krepi mišice in kardiovaskularni sistem. Poleg tega je to najučinkovitejši način hujšanja, saj pri veslanju uporabljate številne mišične skupine. Metabolizem bo tako začel delovati s polno paro. Vadba veslanja vključuje gladke, nadzorovane gibe, pri katerih ni treba balansirati v zavojih ali blažiti skokov in udarcev.

Zato je nežna, a zelo učinkovita. Tisti, ki želijo kupiti simulator veslanja, morajo upoštevati, da je voda dobra izbira kot sistem naravnega upora, saj omogoča bolj realistično izkušnjo veslanja. Pri magnetnih zavornih sistemih upor naprave ustvarja elektromagnet, ki zavira vztrajnik. Želeni upor je običajno mogoče nastaviti z vrtljivim gumbom.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več