Posode za shranjevanje kruha

Izberite
Razvrsti po
11 Rezultat za "Posode za shranjevanje kruha"
Filter in razvrščanje
Posode za shranjevanje kruha

Košara za kruh - elegantne možnosti shranjevanja

Konsistenca in svežina peciva odločilno vplivata na njegov okus. Kljub temu vam ni treba vsak dan hoditi v zaupanja vredno pekarno, če imate v domači kuhinji posebej zasnovano možnost shranjevanja: zaboj za kruh. Tako ostanejo žemljice, kruh in testenine hrustljavi ter zaščiteni pred soncem, prahom in drugimi vplivi.

Nakup pladnja za kruh: kateri slog ustreza vam in vaši kuhinji?

Naj bo pladenj za kruh bel ali črn? Raje majhno obliko ali takšno, v katero lahko namestite nerazrezan kruh? S praktičnim pokrovom na tečajih ali odstranljivim pokrovčkom? Nekaj je gotovo: današnji zaboji za kruh niso videti enako kot pred dvema ali tremi desetletji. V kuhinji postanejo eleganten okras, ki izžareva retro šarm, hkrati pa ima veliko značaja. Majhen pladenj za kruh je še posebej primeren za vse, ki želijo v njem shranjevati kruhke in testenine, vendar mora biti primerno velik za pol ali cele hlebce kruha.

Poleg tega so lahko kozarci za kruh izdelani iz različnih materialov. Kovinske plošče za kruh so prava klasika, saj je ta trpežni material videti plemenito in ga je mogoče precej prilagodljivo natisniti. Poleg tega kovina kot material ne prepušča zraka, zato so na ustreznih škatlah manjše zračne reže - ravno toliko, da kruh in testenine niso popolnoma izsesane. Alternativne možnosti so plastika, keramika ali naravni les, ki jih je enostavno čistiti. Tako lahko videz tablice za kruh precej natančno uskladite s prevladujočimi materiali v kuhinji in ustvarite enoten videz ali pa z uporabo drugega materiala ustvarite privlačen kontrast.

Zakaj je dobra izbira bela ali črna plošča za kruh?

Od pletenic iz kvasa do kvašenega kruha s slastno skorjico: če je pecivo shranjeno v posebej oblikovani škatli, ostane dlje časa sveže. Pekač za hlebce preprečuje prezgodnje oblikovanje peciva in hkrati bolje ohranja njegovo aromo. Poleg tega se pecivo ne izsuši tako hitro, zato vam ga ni treba porabiti na dan nakupa. Dolgoročno celo prihrani denar - in kot vsi vemo, je v kuhinji videti zelo dobro.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu posode za kruh?

Prva in najpomembnejša sta seveda oblika in velikost. V manjši pladenj za kruh lahko včasih spravite le en narezan hlebec kruha ali nekaj žemljic, medtem ko večja različica ponuja prostor za dve do tri različne vrste kruha. Poleg tega mora biti tudi majhen koš za kruh velik, če je izdelan iz kovine, prašno lakiran in odporen proti koroziji. Še ena praktična prednost je enostavno čiščenje, včasih celo v pomivalnem stroju. Hkrati morajo imeti škatle zračne reže ali odprtine, da lahko v njih ves čas kroži zrak.

Pogosto zastavljena vprašanja o škatli za kruh

V kakšnem slogu lahko kupim posodo za kruh?

Na voljo so na primer tiste v naravnem skandinavskem podeželskem slogu, v očarljivem retro videzu ali relativno stilsko nevtralne iz plastike. Vaš osebni okus odloča!

Ali je smiselna bela ali črna škatla za kruh?

Da bo pecivo v vsakem primeru sveže! Poleg tega je nevtralne barve, kot sta bela ali črna, vizualno zelo enostavno vključiti v kuhinjo in v druge dekorativne elemente.

So boljši kovinski ali leseni zaboji za kruh?

Kovinski so običajno brez okusa in jih je zelo enostavno očistiti. Ker ne prepuščajo zraka, imajo vedno zračne reže, ki to kompenzirajo. Po drugi strani pa les prek materiala prenaša vlago v zunanje okolje.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več