Fitnes klopi

Izberite
Razvrsti po
12 Rezultat za "Fitnes klopi"
Filter in razvrščanje
Fitnes klopi

Vadba za moč in vadba za vzdržljivost postajata vse bolj priljubljeni. To kombinacijo omogoča nastavljiva vadbena klop, ki je osnovna oprema vsakega fitnesa, če vam primanjkuje prostora, pa jo lahko v zložljivi različici namestite tudi doma.

Zložljivo nastavljivo klop lahko zložite, ko je ne uporabljate. Vadba ni primerna le za mlade, ampak jo lahko izvajate v kateri koli starosti. V nadaljevanju so opisani različni modeli, razpoložljive možnosti in njihove prednosti.

Nastavljive klopi - za različne vaje

Ta vadbena oprema je idealna izbira za vadbo za moč ali krepitev mišic, na primer z enoročnimi ali dvoročnimi utežmi. Ko jo nastavite, jo lahko uporabljate za izvajanje poljubnih vaj. To vam prihrani obisk telovadnice in mesečne stroške.

Vadbena klop lahko nadomesti več strojev ali jih združi v eno vadbeno postajo. Predvsem pa je bench press ena od osnovnih vaj, ki je ne smete izpustiti. Zaradi raznolikosti uteži in gibalnih sekvenc je mogoče trenirati celotno telo, pa tudi posamezne mišične skupine.

Prednosti je več:

  • krepitev mišic in okostja
  • regeneracija mišičnih skupin
  • trening hrbta in rok
  • preprečevanje razgradnje mišic
  • izgradnja kostne mase
  • preprečevanje zdravstvenih težav, kot je prolaps medvretenčne ploščice

Vadba za moč ne le krepi mišice, temveč tudi spodbuja kurjenje maščob.

Nagnjena ali ravna nastavljiva klop? Katero nastavljivo vadbeno klop kupiti?

Nagnjene klopi vam zaradi nastavljivega naslona omogočajo vadbo mišic pod različnimi koti, s čimer krepite trebuh, hrbet in celotno telo. Zaradi nagnjenega položaja treniramo tudi majhne, pogosto spregledane mišične skupine. Program vadbe postane bolj raznolik in učinkovit. Na nagnjeni klopi lahko uporabljate tako enoročne kot dvoročne uteži.

Tipične vaje so:

  • bench press
  • pritiski
  • trebušnjaki

Če želite nagnjeno nastavljivo klop uporabljati skupaj z dvoročno utežjo, boste potrebovali dodatno stojalo za uteži. Alternativno lahko kupite tudi nastavljivo klop z utežjo. Ravna klop, pri kateri naklona ležalne površine ni mogoče prilagajati, nasprotno, omogoča oblikovanje določenih mišičnih delov, na primer prsnih mišic.

Nastavljiva klop z utežmi

Vadbene klopi brez dodatnih uteži lahko uporabljate le zelo omejeno. Nastavljive klopi z utežmi so primerne za različne vaje, na primer za bench press. Imajo drugačno zasnovo. Zelo priljubljeni so modeli z vgrajenim stojalom za dvoročne uteži. Običajno vključujejo tudi palico.

S pravilnimi kolutnimi utežmi lahko takoj začnete s treningom. Vadbena klop brez prostora za shranjevanje palic je primernejša za enoročne uteži. Zelo uporaben je tudi nastavljiv komplet klopi z elementi, kot so leg curler, butterfly trainer in latissimus modul. Zložljive nastavljive klopi niso le zložljive, kot pove že njihovo ime, temveč jih je pogosto mogoče spremeniti tudi v stol. To vam omogoča udobno vadbo bicepsa v sedečem položaju.

Nakup nastavljive klopi

Nastavljive klopi so popolna vadbena oprema za obsežno vadbo za moč v domačem okolju, ne glede na to, ali gre za vaje za bench press, počepe, odročenje ali pritiske. Uporabljajo se za splošno krepitev mišic. Ravne klopi so idealna osnovna oprema. Nagnjeno klop lahko nastavite pod ustreznim kotom, potrebnim za vadbo, zaradi individualno nastavljivega naslona pa omogoča obsežnejšo in učinkovitejšo vadbo. Če imate premalo prostora, lahko kupite zložljivo nastavljivo klop. Ko je ne uporabljate, jo lahko pospravite. Nastavljive vadbene klopi so res vsestransko uporabne.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več