Kettlebelly

Izberite
Razvrsti po
10 Rezultat za "Kettlebelly"
Filter in razvrščanje
Kettlebelly

Kettlebelli

Šport je bistvenega pomena za ohranjanje zdravega telesa. Vaje s kettlebellom so izjemno učinkovite. Pravzaprav gre za okroglo utež, ki se lahko uporablja za vadbo ne le v fitnesu, temveč tudi doma. Vadba s kettlebellom krepi telo, ga naredi bolj stabilnega, hitrejšega in ga lahko celo zaščiti pred zdravstvenimi težavami, kot so bolečine v hrbtu. V naslednjem besedilu je razloženo, kako učinkovito trenirati s kettlebellom, katere vaje so primerne za začetnike in napredne ter kakšne so prednosti treninga s kettlebellom.

Kettlebelli - idealni za vadbo celotnega telesa

Številni ljudje, ki želijo biti fit, za trening uporabljajo kettlebell. S to žogo, ki je spodaj sploščena in ima ročaj, se trenira celotno telo z vidika moči, vzdržljivosti, koordinacije, okretnosti, hitrosti in nadzora telesa. Poleg tega spodbuja krepitev mišic in stabilnost hrbta in bokov.

Izboljšuje tudi kardiovaskularni sistem, poraba kalorij pri vadbi z njim pa je visoka. Pri vadbi se krepijo vse mišične skupine. Kettlebelli so zato nepogrešljivi v vsaki telovadnici. So vsestranski in so na voljo posamezno ali v kompletu. Njihov ročaj je posebej primeren za hitre in številne ponovitve vaj. Z njimi lahko izvajate različne vaje, na primer:

  • mrtvi dvigi
  • zamahi
  • počepi
  • izpadni korak
  • potisk

Raznolikost vadbe je skoraj neomejena. Prednost teh uteži je v tem, da ne potrebujete skoraj nobenih drugih pripomočkov in lahko vadbo izvajate v udobju svojega doma.

Nakup kettlebella - na voljo so različne teže

Kettlebelli so na voljo v različnih kategorijah teže, na primer 8, 12 ali 24 kilogramov, tako da je mogoče upoštevati posameznikove potrebe. Komplet kettlebellov vsebuje različne težnostne kategorije od 8 do 32 kilogramov. Kettlebelle lahko vzamete s seboj na pot in trenirate kadar koli.

Z lažjimi kettlebellj, ki tehtajo 12 ali 16 kilogramov, se lahko začetniki najprej naučijo pravilne tehnike. Poleg tega so primerni za ogrevanje. Za športnice je za začetek priporočljivo izbrati težo 8 kilogramov. S težkimi kettlebelli lahko namensko treniramo določene mišične skupine. Če je kettlebell nastavljiv, to omogoča raznoliko in pestro vadbo.

Idealen trening s kettlebellom

Začetniki se morajo na začetku seznaniti z vadbeno obremenitvijo in vaditi pravilno držo. Med primeri ustreznih vaj s kettlebellom je mrtvi dvig, pri katerem se utež dviguje z ravnim hrbtom le z uporabo mišic spodnjega dela hrbta in bokov. Tudi na videz preproste vaje poženejo delovanje kardiovaskularnega sistema in spodbujajo kurjenje maščob. Zamah je tipična vadba, ki celostno razgibava telo:

  • Postavite stopala v širini ramen.
  • kettlebell postavite na sredino za sabo
  • naredite rahel počep
  • z ravnim hrbtom potisnite zadnjico nazaj
  • z obema rokama primite kettlebell skozi noge
  • čim dlje mahajte s kettlebellom, pri čemer zamah ne sme izhajati iz rok, temveč iz bokov

Profesionalci lahko preizkusijo tudi zamah z eno roko

Povzetek

Vadba s kettlebelli je veliko več kot le vadba za moč. Z njimi je mogoče izboljšati telesno pripravljenost, koordinacijo, okretnost, hitrost, gibljivost in še veliko več. Poleg tega so vaje s kettlebellom odlična kondicijska vadba za kardiovaskularni sistem. Zaradi različnih uteži je vadba primerna tako za začetnike kot za profesionalce. Če je kettlebell nastavljiv, je na voljo še več različnih vaj.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več