Mikrofoni

Izberite
Razvrsti po
  • Stran 1 / 4
206 Rezultat za "Mikrofoni"
Filter in razvrščanje
  • Stran 1 / 4
Mikrofoni

Mikrofoni

Žični in brezžični mikrofoni za začetnike in poznavalce pri E-Staru

Za izjemno veliko dogodkov, kot so predavanja, propagade, konference, koncerti ali karaoke, je potrebna uporaba mikrofona. Na splošno razlikujemo med kabelskimi in brezžičnimi mikrofoni. Funkcije kabelskih mikrofonov so enake, vendar pa prenos poteka, seveda, preko kabla.

Obstaja širok spekter različnih mikrofonov. Poleg klasičnih in dinamičnih mikrofonov, ki jih človek lahko drži v roki, se uporabljajo tudi Headset ali Lavalier mikrofoni (majhni priklopni mikrofoni). Ta vrsta brezžičnih mikrofonov ima to prednost, da jih ni treba držati v roki. Namesto tega lahko slušalke namestite na glavo, Lavalier mikrofon pa preprosto pripnete na vašo kravato ali ovratnik srajce. Zaradi tega se tovrstne naprave pogosto uporabljajo v muzikalih ter filmskih in televizijskih produkcijah. So zelo diskretni, uporabljajo pa se skupaj z radijskim oddajnikom (bodypack), ki ga lahko preprosto skrijete pod oblačili. Poleg tega se veliko mikrofonov med seboj razlikuje na področju frekvence. E-Star ponuja oba mikrofona ‒ z zelo kratkimi valovi (VKV) in ultra visokimi valovi (UHF). Osnovno pravilo je, da je zvok na višjih frekvencah izboljšan in zato posledično tudi čistejši. Ravno zaradi tega je treba vedeti, kakšnemu namenu bo služil mikrofon.
Namen uporabe mikrofona je treba upoštevati tudi pri kabelskih povezavah. Pri Elektronik-star.sk imamo na voljo oba mikrofona z XLR izhodi, jack priključkom in kombinirano opremo. XLR izhodi se uporabljajo zlasti pri profesionalnih zvočnih sistemih. Tako je lahko mikrofonski sprejemnik priključen k PA sistemom. To pomeni, da je zvok ustrezen tudi v primeru zelo velike publike. Uporaba mikrofona s pomočjo kabla je primerna zlasti za začetnike. Kabel omogoča, da lahko začetniki povežejo mikrofon z računalnikom ali diktafonom. Preprosta uporaba kablov je izjemna prednost.

Za profesionalne uporabnike ponujamo dodatno možnost: moderni USB podcast mikrofoni za PC Windows in MAC. Zdaj boste lahko ustvarili profesionalne podcaste in jih tudi objavili. Jasno in glasnoMegafon pri E-Star: megafoni imajo pomembno vlogo na različnih področjih, pa naj se jih uporablja kot glasovne ojačevalnike na pomembnih dogodkih, na Partygagih ali različnih zborovanjih.

Megafon deluje na razmeroma preprostem principu. V tubi megafona se nahaja ojačevalnik, ki je sestavljen iz mikrofona, ojačevalnika in zvočnika ‒ ojačan na 120 dB. V tem primeru ne rabite govoriti v glavo mikrofona tako kot pri večini današnjih megafonov, ki imajo priključen ročni mikrofon.

Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več