Aparati za pripravo jogurta

Izdelovalnik jogurta - sami pripravite okusen in zdrav jogurt

Z jogurtovim aparatom lahko v domači kuhinji pustite prosto pot svoji ustvarjalnosti in hkrati zmanjšate količino plastičnih odpadkov. S preprostim postopkom ""naredi sam"" lahko pripravite jutranji jogurt ali sladico tako, kot vam je všeč - z le nekaj ali celo več sestavinami. Posebej praktično: praviloma lahko jogurtnike uporabljate tudi za druge namene, na primer za pripravo slastnega sladoleda, saj je načelo enako, le da je potrebno hlajenje.

To so razlike, ki jih morate poznati pri nakupu aparata za pripravo jogurta

Električni jogurtniki nikakor niso zapleteni za uporabo. Ravno nasprotno, saj izdelava lastnega jogurta ni niti dolgotrajna niti posebej zapletena. Vse, kar potrebujete, so sestavine in ustrezen aparat, ki ga lahko kupite na spletu in vam ga dostavijo na dom.

Na voljo so modeli z vtičem ali brez njega. Če želite aparat uporabljati le doma v kuhinji, je pametno izbrati aparat z omrežnim vtičem. Poleg tega se različne naprave za pripravo jogurta razlikujejo po svoji zmogljivosti. Preprost nadev lahko razdelite v več manjših kozarcev ali pa delate samo z enim velikim kozarcem. V slednjem primeru morate lonček za jogurt napolniti sami, poleg tega pa ste lahko nekoliko bolj prilagodljivi glede okusa.

Če iščete aparat za pripravo jogurta, na kaj morate biti še pozorni?

Jogurtnik vas lahko s svojimi funkcijami aktivno podpira in razbremeni. Pri proizvodnji jogurta je to povezano predvsem s časom priprave. Od polnjenja sestavin do končnega jogurta običajno mine od osem do dvanajst ur. To je odvisno od vašega okusa, saj je od časa priprave odvisno, ali je jogurt nizko ali visoko kisel, določite pa lahko tudi njegovo konsistenco. Vgrajeni časovnik ali samodejni izklop je v tem pogledu prednost, saj lahko jogurt preprosto pustite zoreti čez noč - naprava se bo nato sama izklopila po nastavljenem času, da ne bi negativno vplivala na konsistenco jogurta.

DIY jogurt uspeva s kakovostnim jogurtnikom

Vedno upoštevajte navodila proizvajalca naprave. Na večini aparatov so natisnjena navodila, ki vam pomagajo pri vnosu sestavin in časa zorenja. To je na primer odvisno tudi od tega, ali uporabljate polnomastno ali manj mastno mleko. Če želite uporabiti veliko sestavin, poskrbite, da bo posoda dovolj velika. V majhnih aparatih včasih ni dovolj prostora za veliko sestavin. Najbolje bo, da si zdaj ogledate našo ponudbo kakovostnih aparatov - potem ne boste daleč od jogurta in sladoleda!

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako očistiti aparat za jogurt?

Upoštevajte navodila proizvajalca! Seveda morate napravo vedno najprej odklopiti iz vira napajanja. Večino aparatov je mogoče pomivati v pomivalnem stroju, zato jih lahko preprosto pospravite v pomivalni stroj.

Kakšno velikost jogurtnika kupiti?

Za majhna gospodinjstva zadostujejo porcijske posode s prostornino od 150 do 200 ml. Za večja gospodinjstva so primernejše velike posode s prostornino od enega do dveh litrov - v njih lahko shranite več sestavin.

Kaj potrebujete za pripravo lastnega jogurta?

Poleg ustrezne opreme potrebujete le jogurtov ferment in mleko. In seveda sestavine za okus, kakršnega želite, da bo imel vaš jogurt.
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več
Prijava
Vnesite svoj e-poštni naslov tukaj.
Vnesite vsaj 6 znakov ali več